Arranca el nou curs escolar a Xàtiva

Els centres educatius de Xàtiva han començat aquest dimecres el nou curs escolar 2021/2022, en una jornada en la que ha primat la normalitat.

Al voltant de 4.350 escolars s’han incorporat hui a les classes als diferents centres educatius de la ciutat: 852 en Infantil, 1.807 en Primària i 1.686 en ESO. A més a més cal destacar que en el present curs no s’ha suprimit cap línia educativa a Xàtiva, mentre que tan sols s’ha suprimit una aula de 4 anys en el col·legi Martínez Bellver, on s’ha atorgat una nova aula de 2-3 anys, pel que aquesta es recuperarà el proper curs. També s’ha atorgat una aula d’infantil al col·legi Teresa Coloma.

L’alcalde visita el col·legi Taquígraf Martí i destaca «el magnífic treball dels mestres» i «la tornada al 100% de la presencialitat i a unes aules segures»

«L’inici escolar s’ha desenvolupat amb completa normalitat gràcies al bon treball desenvolupat pels diferents departaments de l’Ajuntament durant els mesos de juliol i agost per tal d’adaptar tots els col·legis», ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha declarat que aquest curs és important ja que es torna al 100% de presencialitat i a unes aules 100% segures. «Volem agrair a tots els equips directius i als mestres de la nostra ciutat el magnífic treball que realitzen dia a dia amb els nostres xiquets i xiquetes, sobretot en un moment complicat com és l’actual, amb un curs anterior marcat per la Covid i en el qual es va aconseguir evitar problemes a les aules. Esperem que aquest any siga l’any de la recuperació i de la tornada a la normalitat».

Pel que fa a les ràtios, en l’etapa infantil hi ha un total de 18 alumnes de dos anys, 20 de tres anys i de 25 pel que fa als 4-5 anys. En Primària la ràtio és de 23 alumnes de primer a tercer i de 25 de quart a sisé.

L’Ajuntament ha mantingut les mateixes mesures que el passat curs pel que fa a reforç de neteja, reforç de personal i Policia a l’entrada i eixida dels escolars, cessió d’espais públics com ara la Casa de Cultura o la Casa de la Joventut per al seu ús per part dels centres educatius, o l’habilitació i ampliació d’espai a les entrades per tal de poder realitzar-les d’una manera espaiada i segura.

Des del departament d’Educació han destacat també que encara queden vacants a tots els nivells obligatoris, indicatiu de que la gent que va sol·licitar plaça ha pogut accedir a la primera opció demandada.

No hay comentarios

Dejar respuesta