Apicultors de LA UNIÓ han protestat davant les portes de Conselleria d’Agricultura

Apicultors de LA UNIÓ han protestat davant les portes de Conselleria d’Agricultura per a denunciar la seua persecució i assetjament

Apicultors de LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders i d’altres organitzacions agràries han convocat aquest matí una concentración a les portes de la Conselleria d’Agricultura a València, sota el lema de “Pel futur de la nostra apicultura. Agroambientals SÍ, Pinyolà NO! En la protesta ha estat present el secretari general de LA UNIÓ, Carles Peris; junt altres membres de la Comissió Executiva.

Els apicultors consideren que donada la greu crisi per la qual travessa el sector respecte al mercat de la mel, és necessari posar de manifest a la Generalitat Valenciana que no pot seguir amb les línies polítiques actuals que regulen l’apicultura ja que “se senten perseguits i assetjats”. En aquest sentit, assenyalen que els acords sobre la pol·linització creuada (pinyolà) que es publiquen anualment estan fent molt mal al sector i a més els Ajuntaments estan traient ordenances abusives emparant-se en aquests acords.

També qüestionen que la Comunitat Valenciana siga l’única on els apicultors no tenen dret a percebre ajudes agroambientals. Altres comunitats autònomes, amb menor taxa d’apicultors professionals, sí que tenen habilitades eixes ajudes i provoca que el sector apícola valencià estiga en clar desavantatge en relació a les altres comunitats autònomes.

Els apicultors de la Comunitat Valenciana indiquen que únicament volen treballar tranquils i assenyalen que “tenim dret a exercir la nostra activitat com la resta de sectors econòmics. Actuant en contra de l’apicultura no se solucionen els problemes d’altres sectors”.

No hay comentarios

Dejar respuesta