Antonio Collado es presenta a la plantilla de la Policia Local de Xàtiva

Després de que ahir prenguera possessió del seu càrrec com a nou intendent principal, Antonio Collado ha estat presentat als agents de la Policia Local de Xàtiva. Amb tal finalitat, la plantilla ha sigut reunida hui a les dependències de la Policia en un senzill acte al qual ha assistit l’alcalde, Roger Cerdà i la regidora de Policia Local, Mariola Sanchis.

Les primeres paraules de l’alcalde han estat un reconeixement a la tasca duta a terme per l’anterior cap de Policia, Enrique Gómez, també present a l’acte. Cerdà ha agraït la dedicació de Gómez durant els 16 anys que ha estat ocupant el lloc. Acte seguit, l’alcalde ha destacat els més de trenta anys d’experiència d’Antonio Collado, «molts d’ells gestionant plantilles com aquesta de Xàtiva. Crec que és important haver completat la plantilla en els llocs de direcció. Aquesta experiència serà molt positiva per al conjunt de la ciutat que és el que ens ha d’interessar a tots», ha afirmat el primer edil.

Cerdà ha demanat als agents «que seguiu sent tan professionals com fins ara i que la vocació de servei públic que heu de tenir tots els funcionaris públics es manifeste d’una manera clara a partir del moment actual». D’altra banda, l’alcalde ha anunciat que l’equip de govern atendrà les reivindicacions dels policies, tant a nivell material com laboral, citant exemples com la pròxima adquisició d’armilles antibala o altres reivindicacions sindicals en matèria salarial i d’hores extra. Per a tancar la seua intervenció, Roger Cerdà ha incidit en que «l’objectiu de tots els qui estem ací ha de ser donar el millor servei possible als veïns i veïnes de la ciutat».

El nou cap de Policia, Antonio Collado, després de tenir unes paraules de reconeixement al seu predecessor, va apuntar les directrius de la seua línia d’actuació. Collado ha exposat que la tasca de la Policia Local ha de desenvolupar-se des de tres vessants: policia de seguretat, policia de servei i policia assistencial. En matèria de seguretat, actuant en prevenció i persecució del delicte i faltes. En quant a servei, desenvolupant tasques d’informació, convivència ciutadana, trànsit i seguretat vial, custodia de bens públics, etc. Pel que fa al plànol assistencial, la tasca ha de centrar-se en la resposta a emergències, auxili a ferits i malalts o mediació en conflictes familiars, entre d’altres. Per al nou intendent principal, «el policia local ha de ser considerat com un agent professional especialitzat en la defensa global de la qualitat de vida de la col·lectivitat. Des d’aquest punt de vista, constitueix la base de l’autoprotecció social i pot ser un generador de consciència cívica. Això requereix que els policies aconseguisquen majors quotes d’eficàcia professional».

Collado vol treballar per integrar la funció policial en la societat xativina en un «clima de confiança mútua». També ha anunciat que «treballarem en un pla integral de seguretat per al municipi i per aconseguir una plantilla estable, ben formada i equipada tecnològicament».

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × tres =