Andrea Orquín del Club Bàdminton Xàtiva participa en el Campionat d’Espanya sub-17

De l’11 al 13 de novembre es va disputar en la localitat extremenya de Villanueva de la Vera el Campionat d’Espanya de Bàdminton 2022 de la categoria Sub-17. Fins allí es van desplaçar l’esportista xativina Andrea Orquín i el tècnic Javier Alcázar en un viatge organitzat al costat dels companys del C.B Énguera.

El Pavelló Municipal Villanueva de la Vera congrego als 145 esportistes classificats per a cadascuna de les 5 proves al llarg de tot el cap de setmana. L’esportista del C.B Xàtiva va aconseguir la classificació en les proves d’individuals i en dobles femení.

El divendres 11 va començar el torneig amb una jornada on es van disputar els partits de les proves d’individuals on Andrea Orquín va superar la primera trobada després de disputar un gran partit a tres sets i imposar-se a l’esportista ovetense Sara Siscar per 21-18, 20-22 i 21-17. El marcador anterior reflecteix la duresa i competència que va haver-hi al llarg dels tres sets disputats. El primer d’ells va caure del costat de la xativina després d’un final ajustat, el segon un calc del primer, però en aquesta ocasió va caure del costat de l’esportista asturiana, arribant al tercer i definitiu set on la xativina es va mostrar més sencera i va poder obrir una certa diferència que li va permetre tancar la trobada sense tanta pressió i assegurar-se el passe a la següent ronda.

El partit de la sessió de tarda corresponent als vuitens de final va ser contra l’esportista alacantina del C.B Alacant Inés Costero i que era una de les favorites al títol en partir com a cap de sèrie número quatre. Un partit molt complicat que la xativina afronta de la millor manera possible i en el qual va lluitar tots els rallys al màxim, però en el qual Inés no es va relaxar i va guanyar per 21-6 i 21-7.

La sort no acompanya a la xativina en aquest últim encreuament, però torna amb un novè lloc en la prova d’individuals, que de ben segur la motiva a continuar millorant de cara a l’edició de la pròxima temporada.

La jornada del dissabte 12 va ser on van entrar en acció totes les parelles de dobles, i per part nostra comptàvem amb Andrea Orquín al costat del seu

companya Sara Sáez del C.B Drop Toledo que van competir en la prova de dobles femení.

La parella valenciana va iniciar la trobada dominant a la parella balear formada per les germanes Carla i Paula Hernán, però es va anar diluint a poc a poc i les balears van anar prenent avantatge en el marcador fins a imposar-se per 21-13. Andrea i Sara van ser capaços de vèncer a les germanes Hernán en l’últim màster nacional disputat a Xàtiva, i van sortir en el segon set amb la convicció de donar la volta al marcador, però les esportistes del C.B CIDE es van mostrar molt sòlides i van tancar el segon set amb un 21-14, que va deixar a la parella valenciana sense opcions d’avançar a la següent ronda.

En resum, un primer C.Espanya en la categoria Sub-17 on l’esportista del C.B Xàtiva ha mostrat que contínua treballant intensament per a millor i evolucionar en el seu nivell de bàdminton.

Els esportistes infantils i alevins del C.B Xàtiva inicial la competició escolar.

Dissabte passat 12 de novembre la localitat d’Énguera va ser l’encarregada de donar el tret de sortida a les competicions escolars en el curs 2022-2023. La categoria triada per a inaugurar una nova temporada dels «Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana» va ser la infantil que va reunir en la capital de la Canal de Navarrés a un total de 91 esportistes dels clubs i escoles de les províncies de València i Alacant.

El Club Bàdminton Xàtiva va estar present amb un total d’onze esportistes que van participar tant en la modalitat de dobles com d’individual. En aquesta temporada no va poder estar present l’Escola Esportiva Municipal de Xàtiva a causa dels canvis en la normativa de les mateixes i que deixa fora als esportistes de les categories infantils i cadet.

Després de la primera jornada els resultats van ser en general bons amb total de 55% de victòries en les proves de dobles i un 50% en les proves d’individuals. On cal destacar que hi ha un grup d’esportistes més experimentats i un altre grup d’esportistes que porten uns mesos entrenant i que s’han iniciat en l’apartat competitiu amb aquesta primera jornada escolar i l’objectiu de la qual és anar guanyant experiència en la competició i continuar amb ganes de continuar aprenent per a millorar pas a pas al llarg del curs.

Redacció i fotografia: Javier Alcázar Tomás.

No hay comentarios

Dejar respuesta