Amorós demana que es revise a nivell local l’efectivitat del Pla Edificant

Xàtiva Unida proposa la creació a través de Proexa d’un departament específic per als expedients de l’Edificant.

Amorós demana que es revise a nivell local l’efectivitat del Pla Edificant i es destinen els recursos necessaris per a complir amb el calendari previst en les anualitats compromeses en este pressupost .

En el darrer mes de desembre la Conselleria d’Educació feia públic l’estat d’execució del Pla anunciant que el 32% de les obres delegades han arribat a la fase d’execució. A Xàtiva sols s’han iniciat licitacions en 2 dels 5 expedients existents.

L’anterior legislatura es van impulsar 5 peticions per millorar els espais educatius de la ciutat amb la ferramenta que la Conselleria ha posat a disposició dels consistoris per millorar i modernitzar les instal·lacions educatives, el Pla Edificant. Un accelerador d’obra pública educativa que permet que la inversió de Conselleria arribe a més llocs, la Conselleria paga i els ajuntaments assumeixen directament la gestió de les obres.
Sabedors dels problemes que arrastra el departament d’obres i al que se li sumen els
entrebancs de la pandèmia , a l’inici del 2020 ja vam proposar crear un departament a través de la empresa pública proexa per impulsar i gestionar els expedients del Pla Edificant.

Des de Xàtiva Unida pensem que el Pla Edificant és una bona oportunitat per fer inversions a la ciutat, inversions que milloren els espais educatius per als nostres xiquets i xiquetes, però alhora una oportunitat de crear llocs de treball, qüestió també molt important en estos moments de crisi econòmica.

Tenim exemples de poblacions veïnes com Ontinyent que en 2020 ja ha executat obres en 2 centres educatius per valor de 335.000 € i que te prevista una inversió en 2021 de més de 3 milions d’euros per a millorar 4 centres més. En Canals han començat la instal·lació d’aules prefabricades per a traslladar a l’alumnat del IES Francesc Gil mentre és construeix el nou institut.

En aquest sentit Amor Amorós afirma que “El Pla Edificant, és una oportunitat per invertir en els edificis educatius de la ciutat que necessiten millores, en 2018 estaven demanades les competències per a 5 expedients: Teresa Coloma, Pla de la Mezquita, Attilio Bruschetti , CIFP La Costera i IES Josep de Ribera. Sabem que també existeix necessitat en el Taquígraf Marti però no vegem que l’actual equip de govern PSOE-Cs pose els mitjans tècnics per a fer la part que li correspon. I a les altures que estem no podem admetre la pandèmia com a excusa. Crida l’atenció que en dos anys sols s’han iniciat dos dels cinc expedients. Evidentment Xàtiva no entra en eixe 32%
que anunciava Marzà. També volem destacar que les primeres peticions del Pla Edificant es van consensuar al Consell Escolar de la ciutat i pensem seria bo que es donara conte d’aquests expedients al mateix. La comunitat educativa deu ser partícip de tot este procés.”

Des de Xàtiva Unida pensem que “ No és positiu que la Regidora d’Educació no siga part activa i responsable del Pla Edificant i la nostra proposta per al departament d’Educació és crear una oficina tècnica a traves de proexa per a tota la part de gestió i seguiment d’obres que implica l’Edificant.”

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × uno =