Xàtiva participa en una trobada Internacional contra el TTIP

Alcocel assisteix a les sessions junt a representants de més de 40 ciutats d’Europa i els EUA

El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Alcocel va assistir a la trobada paneuropea «Autoritats locals i la nova generació de tractats de lliure comerç», que va tenir lloc a Barcelona el passat 21 d’abril. A la jornada, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i la plataforma Catalunya no al TTIP, varen assistir els representants de prop de 40 ciutats d’Espanya, França, Itàlia, Regne Unit, Alemanya, Àustria, Grècia, Bèlgica i Bulgària, per debatre sobre les conseqüències previsibles de l’aplicació del Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç en els ecosistemes econòmics i socials de municipis i comunitats autònomes arreu de l’Estat espanyol.

La jornada va servir per a la publicació de la Declaració de Barcelona, que recull els arguments de les ciutats i regions que s’adhereixen a aquesta campanya contra el TTIP per posicionar-se en contra d’aquest tractat bilateral. Cal recordar que el plenari de l’Ajuntament de Xàtiva va aprovar recentment una moció en aquesta línia contrària al TTIP.

El TTIP es troba actualment en negociació entre la Unió Europea i els EUA, qui han informat escassament dels termes del conveni, tot i haver reformulat les normes de l’intercanvi comercial i l’activitat industrial als dos territoris.

Amb la presència del regidor Alcocel en aquesta trobada, Xàtiva se suma a ciutats com ara Viena, Sevilla, Birmingham, Barcelona, Gorna Malina, Colònia, Brussel·les, Corfú, A Coruña, Saragossa, Eivissa, Madrid, Miami o Seattle. En aquest sentit, Alcocel ha declarat que «es tracta d’un fet històric que la nostra ciutat estiga en primera línia d’una reivindicació d’aquesta magnitud i transcendència. Xàtiva ha estat ben present, sent una de les 40 ciutats capdavanteres en la lluita front al TTIP, havent tingut l’honor de signar la ‘Declaració de Barcelona’ en nom del meu poble «.

No hay comentarios

Dejar respuesta