Albaida aposta per la sostenibilitat mediambiental

Fent d’ella un pilar estratègic de ciutat, on es desenvoluparà de manera participada el seu Pla de Residus i s’està acabant de construir la nova Illa de Compostatge, o la redacció del Pla de Mobilitat Sostenible, tots ells amb el suport de la Diputació de València

Demà en horari de mercat dos tècnics ambientals acudiran per explicar la importància del reciclatge de vidre i regalaran bosses per a fer-ho de manera més fàcil

Albaida assumeix el repte de la sostenibilitat com un dels pilars estratègics de ciutat, d’aquesta manera ha encetat els treballs de redacció del Pla Local de Residus, que compta amb el suport de la Diputació de València per a la seua elaboració. Dins de les accions programades per a conscienciar a la població de la necessitat de gestionar els residus des d’un punt de vista de recursos i no de deixalles arribaran demà 9 de novembres dos tècnics mediambientals de la mà d’EcoVidrio i del Consorci de Residus V-5, COR, a les portes del Mercat Municipal en horari de mercat per a explicar la importància de reciclar el vidre. A les persones que hi passen se’ls farà entrega d’una bossa per a facilitar el transport dels recipients de vidre fins als contenidors vers i punts de reciclatge de la ciutat.

Per al regidor de Patrimoni Natural i Històric, Josep Manuel Juan, es tracta “d’una acció fonamental per a acabar de persuadir a la ciutadania de la importància que té tot allò que llancem al fem, una vegada acabada la seua vida útil, perquè no ens podem permetre malbaratar recursos com en aquesta ocasió el vidre” i per això “campanyes com la que ens ofereixen el COR i EcoVidrio són claus en la línia d’acció de la nostra ciutat”.

Cal destacar que l’aposta per fer d’Albaida una ciutat encaminada cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible que la Comunitat Internacional ha fixat en l’Agenda 2030 va molt més enllà i són un disseny estratègic de la ciutat, dins dels diferents plans participatius que s’estan duent a terme com l’esmentat de residus, el Pla de Mobilitat Sostenible, el Pla Urbà d’Acció Municipal (PUAM/DEMA) o amb l’obertura recentment del nou Ecoparc fix, que compta amb l’última tecnologia per a facilitar a les persones usuàries l’acció de reciclar les seues andròmines i deixalles. A més, en els mesos vinents Albaida inaugurarà la seua illa de compostatge.

Per a dur endavant tots aquestes noves fites i a gràcies al programa de contractació de persones desocupades llançat pel LABORA, antic SERVEF, l’anomenat ECOVID 2021 es contractarà una persona en les funcions de Tècnic Ambiental al municipi.

Per tant des del consistori se seguirà informant de les accions i de l’avanç dels processos participatius en els quals s’està immers.

No hay comentarios

Dejar respuesta

20 − 1 =