Ajos Xàtiva, present en la clàssica París-Versalles

El club també va participar en proves disputades en diferents modalitats i distàncies a València, Carlet, Alcoi, Aiora, L’Alcúdia, Llosa de Ranes, Carcaixent, Vallada i Xàtiva, sumant 8 podis

L’activitat del Club Atletisme Ajos Xàtiva continua augmentant en l’inici de la nova temporada atlètica, i en les últimes dues setmanes desenes de membres del club han portat el nom de la ciutat fins a 11 proves dins i fora de la Comunitat Valenciana, aconseguint 8 podis i una millor marca personal.

La mes llunyana ha estat la París-Versalles (16’2k), prova clàssica del calendari de running a França, on el veterà Paco Aragonés va aconseguir un temps d’1.38:31 que li va servir per a quedar en la zona mitjana de la classificació d’una prova amb 20.102 finishers arribats de tot el món. Un altre desplaçament destacable ha estat el de Gabriel Micó en BTT per a competir en el duríssim Gran Fons de la Serra d’Alcaraz (160k+2350), finalitzant 48è absolut i 7è de la categoria Màster amb un temps de 6.58:03.

Una altra prova multitudinària encara que més pròxima va ser dissabte passat la 15k nocturna de València, amb 6.400 finishers, on van destacar Jorge Soro batent la seva marca personal en la distància (56:56 per a 131è absolut, a 3.47 el km) i Javier Márquez (59:23, 244è absolut i mitjana de 3.57 el km), seguits per José Barberá, Francisco Sanchis, Miguel Chuliá, Javier Vila i Paco Aragonés. La “Mitjana Marató del Kaki” (21k) a l’Alcúdia també va comptar amb un nodrit grup ajero que va tenir al seu corredor més ràpid en Pascui Moscardó (1.24:46 i una mitjana de 4.01 minuts el km per a 74è absolut), seguit per Gabi Navarro, David Navalón, José Enrique Cuenca, Javier Almiñana (tots ells per sota d’1.40:00), Rafa Masip i Vicen Bañuls.

En la Runcancer de Xàtiva (6’6k) i la Pujada a Santa Anna de la Llosa de Ranes (8’9k) les protagonistes van ser les dones del club: en la carrera solidària les primeres a entrar van ser María Lopez Mata i Mª Carmen Cerdà, acompanyades per Emilio Descals, amb un temps de 31:41 amb el qual van pujar al podium com 1a Màster 50 i 3a Màster 40. També van participar Marcos Sanchis, Javier Vila, Mercedes Marí (3a Màster 50), Eva Polop, Vicen Bañuls (2a Màster 60) i Elo Rubio. En la Pujada a Santa Anna Els tres ajos participants van aconseguir un 100% de podis en la categoria veterans C: Nacho Redondo 2n masculí i María López i Mer Marí com 1a i 2a en categoria femenina. Rodó repetia podi i posició després de pujar-se al calaix en la carrera Vila d’Aiora (7’5k) com 2n més ben veterà C amb un meritori temps de 31:04.

Finalment, el 8è podi va ser en trail, aconseguit per Rafa Giménez en la prova regna del Trail de Vallada (22’2k +1260) com 2n classificat Màster M. Ajos Xàtiva també va ser present en la clàssica Volta a Peu a Carcaixent (10k) representats per Adrián Gavidia; en la Ciclocròs Ciutat de Carlet per un Emilio Descals que continua guanyant posicions en la Copa Valenciana de la modalitat; i en la Licitada al Montcabrer d’Alcoi (20k+1000) per un Julián Navarro que torna a sumar quilòmetres després dels seus problemes amb el tendó de aquiles.