Aiora presenta ‘Choca esos Cinco’, el nou sistema de recollida porta a porta de les 5 fraccions

El dijous, 2 de febrer, va tindre lloc la presentació del programa de recollida selectiva porta a porta del municipi d’Aiora, ‘Choca esos Cinco’, que es marca com a objectiu la recollida selectiva de les cinc fraccions, amb un sistema ‘porta a porta’.

L’escenari triat va ser la Sala d’actes de la Casa de la Cultura, i l’acte va comptar amb la participació de Joan Piquer, Director General de Qualitat i Educació Ambiental, Josep Maria Tost, Ex Director de l’Agència de Residus de Catalunya, Vicent Muñoz, President del Consorci per a la Gestió de Residus, V5 – COR, i José Vicente Anaya, Alcalde d’Aiora i amfitrió de l’esdeveniment.

Anaya va comptar amb un elenc de convidats de màxim nivell per a reforçar el llançament d’aquest ambiciós projecte, fonamental per a complir amb els objectius que marca la Unió Europea, evitar sancions i continuar posicionant Aiora com a referent de sostenibilitat i gestió de residus.

L’Alcalde va explicar al públic assistent la manera en què s’implementarà el servei, amb un sistema de zonificació que divideix al municipi en dos sectors amb diferents calendaris i horaris de recollida per a maximitzar l’eficiència, complementat amb àrees tancades per a habitatges disseminats.

Per part seua, Joan Piquer va posar en valor la iniciativa d’Aiora, i es va mostrar com un ferm defensor del sistema ‘porta a porta’, molt més eficient que altres sistemes de recollida tradicionals, opinió avalada per la seua àmplia experiència en altres municipis.

Vicent Muñoz, President del Consorci de Residus V5-COR, va assenyalar la importància d’Aiora per la seua implicació en la gestió de la matèria orgànica, esmentant la futura planta de tractament de residus orgànics que el Consorci té projectada a Aiora, en un futur pròxim.

Josep Maria Tost va exposar el seu bagatge en diferents municipis de Catalunya, fruit del seu anterior càrrec com a Director de l’Agència de Residus d’aquesta Comunitat. Es va dirigir als assistents en un to pròxim i tranquil·litzador, buscant dissipar els possibles dubtes que pogueren tindre de cara al nou sistema que posaran en pràctica pròximament.

La convocatòria va ser un èxit, i a penes van faltar unes poques butaques per a completar l’aforament de la sala. Segurament, en futures convocatòries informatives per a la implantació d’aquest programa de recollida, Aiora buscarà aforaments superiors. La implicació dels seus veïns, sens dubte ho fa aconsellable.

Els ponents van atendre els dubtes dels ciutadans i ciutadanes assistents com a fermall final a un acte que suposa un primer pas de molts fins a aconseguir la completa implantació del sistema en el municipi.

No hay comentarios

Dejar respuesta