AIGUA EN EL CARRAIXET, DOLENTA I CARA

Article d’opinió per: Eduardo Cuñat Forte, portaveu de la plataforma «Casc Antic Digne i Viu» , de Xàtiva.

La problemàtica de la xarxa de distribució d’aigües i desguassos de la ciutat de Xàtiva va molt més enllà de l’entorn del Barri antic, és un problema que afecta a tota la ciutat i el seu terme municipal.
En referència al disseminat urbà del Carraixet aquesta problemàtica es remunta a dècades de subministrament des d’un pou privat amb aigües de regadiu absolutament contaminades amb nitrats i coliformes, no apta ni per a la neteja personal, ni menció per a beure. Una llarga història de lluites del veïnat que es «va aparcar» en el seu moment amb la proposta de l’Ajuntament de comprar el pou i la instal·lació d’una desnitrificadora i… això sí, sense dir, en aquell moment, amb un preu per a l’aigua cinc vegades superior al que es paga a la ciutat de Xàtiva.
En el seu moment la Plataforma de veïns ja va criticar aquesta solució: ni s’anava a garantir un subministrament d’aigua amb qualitat mínima per al seu ús com a aigua de boca i qualificàvem d’abús intolerable que aquest Servei públic, un govern d'»esquerres», el convertira en un negoci multiplicant per cinc el seu preu. «El Carraixet és urbà» cridàvem a la porta de l’Ajuntament.
La política municipal de gestionar amb pegots aquest servei públic essencial s’estén al Carraixet. Centenars de milers d’euros de l’erari públic al fem, sense abordar les solucions des de l’eficàcia, l’ètica i sense una mirada a llarg termini.
Les alternatives de connexió a la xarxa de la ciutat de Xàtiva (hospital Lluís Alcanyís) o, fins i tot, Manuel, es van quedar en el tinter. Alternatives aquestes secundades per l’oposició de llavors que hui es manté en silenci.
Una part del veïnat, silenciat, trasllada a la nostra assemblea la seua enorme preocupació per l’engany perpetrat i és per això que reiterem, públicament, el nostre radical desacorde amb les mesures adoptades pel Govern municipal en relació amb aquest servei públic en el *Carraixet.
Una pregunteta al Govern municipal: vostés els prepararien als seus fills, nets, un biberó amb aigua d’aquest pou?, permetrien que les persones majors a la seua cura begueren aigua d’eixe pou?

No hay comentarios

Dejar respuesta