AE-Agró i l’Ajuntament de Moixent arriben a un acord en el litigi del Bosquet

Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Moixent han signat un acord, aprovat prèviament pel Plenari de la corporació municipal, en relació a l’execució de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que, en març de 2006, declarava il·legals les obres realitzades pel consistori en el BIC (Bé d’Interés Cultural) de l’Embassament del Bosquet.

Durant estos 10 anys, l’ajuntament intentà legalitzar la restauració del BIC sense èxit fins que, en gener de 2012, el TSJCV va considerar finalment l’obra com il·legal i va exigir reposar l’actuació a la situació anterior, tal i com demanava AE-Agró, entitat que durant este temps sempre ha tractat d’arribar a un acord amb el consistori.

Mantindre la integritat i originalitat del BIC (Bé d’Interés Cultural) de l’Embassament del Bosquet tal i com va ser planificat per Pascual Caro, arquitecte i promotor d’este monument que data de segle XVII. Este ha sigut sempre l’objectiu i la principal preocupació del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Costera en el seu litigi amb l’Ajuntament de Moixent per les obres de restauració del BIC del Bosquet.

Esta actuació, impulsada pel consistori, va ser realitzada en l’any 2000 per una escola taller de jardineria, arqueologia i maçoneria, motiu pel qual es van instal·lar murs de maçoneria sense cap tipus de justificació que alteraven el monument original. AE-Agró va acceptar les actuacions arqueològiques i de jardineria, però va rebutjar part de les obres realitzades perquè no permetien conservar la singularitat del BIC del Bosquet.

Després de les diferents reunions mantingudes entre l’associació ecologista i l’ajuntament, s’ha aconseguit arribar a un acord per a modificar les obres realitzades en l’any 2000.
AE-Agró ha permés el manteniment de part de les zones restaurades en l’any 2000, a pesar de la seua il·legalitat, a canvi del compromís de l’Ajuntament de Moixent de posar en valor el BIC del Bosquet i el seu entorn.

No hay comentarios

Dejar respuesta