ADN Caní centralitza en el seu nou laboratori de Xàtiva el registre genètic caní d’ajuntaments de tota Espanya

· «Aquest centre de referència garanteix un seguiment adequat del cens de gossos de les ciutats espanyoles que utilitzen l’eina per a l’erradicació de la femta de de els seus carrers i per a combatre el maltractament i l’abandó animal»

· La primera tinenta alcalde xativí, Amor Amorós, s’ha mostrat «contenta que una empresa del municipi cresca i seguisca el camí de la innovació»

Xàtiva, 30 de novembre de 2023. «És una bona notícia per a la ciutat i estic contenta que una empresa del municipi cresca i seguisca el camí de la innovació», ha apuntat aquest matí la tinenta d’alcalde de Xàtiva, Amor Amorós, amb motiu de la inauguració en la capital de la Costera del primer laboratori de biologia molecular veterinària dedicat en exclusiva a l’anàlisi, control i seguiment de registres genètics canins d’ajuntaments de tota Espanya. L’edil ha estat acompanyada pel CEO d’ADN Caní, Enrique Perigüell; la regidora de Benestar Animal, Susana Gómez; i la de Gestió de Residus i Neteja Viària, María Beltrán, que han pogut conéixer de primera mà el procés de genotipat, registre i avaluació de mostres que centralitza des de hui el laboratori de la startup valenciana.

Per part seua, Perigüell ha destacat que «disposar d’un laboratori propi i especialitzat significa fer un pas cap avant en l’eficàcia de l’eina que ja usen més de 90 ciutats de tota Espanya». En aquest sentit, continua el CEO d’ADN Caní, «aquest centre de biologia molecular veterinària de referència en el ámbit nacional que inaugurem a Xàtiva permet centralitzar la informació dels registres genètics canins, creuar les dades i optimitzar el servei que es presta als consistoris perquè disposen d’un sistema que ja s’ha demostrat que funciona quan es manté actualitzat».

La startup valenciana, que ha obtingut recentment les certificacions ISO 9001 i 14001, ja processa des de la capital de la Costera les mostres de saliva de més de 150.000 gossos genotipats en 90 municipis de l’àmbit nacional, com a suport per al funcionament del seu mètode de registre genètic caní, en col·laboració amb ajuntaments i amb més de 500 clíniques veterinàries i 600 veterinaris col·legiats. Segons l’estimació de la mercantil, en tres anys ADN Caní ha afavorit la creació de 1.000 ocupacions directes i indirectes. Màlaga va ser la primera gran ciutat europea que va implantar aquest sistema.

El mètode ADN Caní és, en paraules de la seua CEO, Enrique Perigüell, «ara com ara el més fiable per a l’erradicació de la caques de gossos dels carrers, així com per a la identificació dels qui incorren en el delicte de maltractament o abandone animal». De fet, l’empresa ha realitzat més de 8.000 mostres de femta procedent de la via pública, amb el resultat de, almenys, 1.500 identificacions positives.

A la llum de les dades que maneja ADN Caní, per cada 10.000 gossos, «trobem un 10 per cent de propietaris incívics que no recullen les deposicions dels seus cans», informa Perigüell. Com cada gos deixa en carrer una mitjana de dues cacas al dia, «per cada 10.000 gossos tenim oblidades una 2.000 femta diàries en les voreres de les nostres ciutats».

No hay comentarios

Dejar respuesta