Acte contra la violència masclista 25 de desembre a Xàtiva

NI UNA MÉS, ENS VOLEM VIVES!
Xàtiva Unida i la Creu Roja, membres del Consell de les Dones per la Igualtat, convoquen aquest 25 de desembre, dia de Nadal, a les 20 hores la concentració contra el masclisme a l’Ajuntament.

La violència no fa festa, les volen recordar a totes i també a les seues criatures. Com és habitual fan una crida a “concentrar-nos per recordar a totes les víctimes que la violència masclista ha deixat tot aquest 2021”.

La regidora Cesca Chapí ens manifesta que: “per desgràcia, les violències contra les dones no es limiten a assassinats i agressions sexuals. Açò és la punta de l’iceberg. Cal un compromís ferm de les institucions per dedicar tots els esforços necessaris per garantir els drets de la meitat de la població, visquen on visquen”.

Afegeix que “les xifres, com sempre, tant globals com concretes són colpidores:

• 1.122 dones assassinades des de el 1 de gener de 2003 fins a hui.
• 44 menors assassinats des de l 1 de gener de 2013 fins a hui.

En el que portem d’any, 76 dones han estat assassinades a l’estat espanyol pel fet de ser dones. Només 44 i 26 orfes menors són considerades dins de les xifres oficials. Al País Valencià, el recompte també és ben diferent: 4 de les dones assassinades tenen la consideració d’oficials.

Cada 5 hores, una dona és violada a l’estat espanyol (recordem que en 2018 parlàvem de 8 hores), augmentant de manera significativa les violacions múltiples per grups d’homes i disminuint de manera significativa l’edat de les víctimes i dels violadors.

Durant la pandèmia les telefonades al 016 van augmentar, cosa que mostra que el moment actual ha estat un autèntic malson per les dones que conviuen amb el seu agressors, que s’han vist impunes.

Al País Valencià, la bretxa salarial és del 22% i la bretxa de pensions del 37%, la qual cosa implica que la pobresa té cara de dona.

Lluitem perquè arribe un dia que no hagem de fer aquest seguiment, que té com a objectiu visibilitzar a totes les dones i criatures que han estat assassinades pel masclisme”.

Per elles, per totes: JA N’HI HA PROU DE VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES!

No hay comentarios

Dejar respuesta