Acte comarcal a La Pobla del Duc amb col·laboració intergeneracional per commemorar el 25N

  • La Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida escull el municipi de La Pobla del Duc per a remarcar la importància d’arribar a totes les dones, ja que la violència contra dones i xiquetes es manifesta tant als grans nuclis com als més menuts.
  • La iniciativa “Brodant la Revolta”, amb Lluci Juan al capdavant, com a metàfora de la xarxa de sororitat teixida a la Vall d’Albaida per commemorar aquest 25N.
  • Gran rebuda del I Cicle d’Interseccionalitat organitzat per la Unitat d’Igualtat amb la participació de les feministes Najat El Hachmi i Silvia Agüero.

La Unitat d’Igualtat reivindica un any més la necessitat de crear espais segurs i a l’abast de totes les dones en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, 25 de novembre.

L’acte central de la Unitat d’Igualtat es durà a terme demà dijous 25 de novembre a la Plaça de l’Esglèsia de La Pobla del Duc a les 19 h (sempre que el temps ho permeta). En aquest acte comarcal es farà la lectura pública del manifest contra la violència cap a les dones i xiquetes, a més de mostrar els treballs resultants de la iniciativa “Brodant la Revolta”, en el qual han participat tots els col·lectius del municipi. Els centres escolars també participaran aportant murals realitzats per a l’ocasió, en rebuig d’aquesta xacra social que tantes assassinades provoca cada any.

Com ja es va presentar al setembre, l’agenda d’Igualtat d’aquest últim trimestre de l’any ofereix un ventall molt divers d’activitats i propostes per recuperar el temps de pausa obligada per la pandèmia, encapçalada pel I Cicle d’Interseccionalitat. L’escriptora Najat El Hachmi va ser l’encarregada d’iniciar el cicle amb les xarrades-taller oferides a set Instituts d’Educació Secundària de la comarca el passat octubre, a més de presentar el seu llibre “Dilluns ens estimaran” a la Casa Santonja de l’Olleria, per tal de debatre qüestions sobre racisme i feminisme. Dintre aquest mateix cicle, ara en novembre, la feminista gitana Silvia Agüero ha visitat Otos, l’Olleria, Agullent i Castelló de Rugat amb la proposta “Una gitana como un castillo”, que conclourà amb l’última sessió a Quatretonda el pròxim divendres 26 de novembre a les 18 h.

“Aquest cicle d’interseccionalitat ve per a quedar-se”, comenta l’Agent d’Igualtat, Paula García Gironés. “Ens aporta una altra visió sobre les vivències provocades per les violències que pateixen les dones quan, a més de la condició de dona, s’afegeixen altres factors com el racisme”, explicava Rosa Conca, tècnica de promoció d’igualtat.

Per una altra banda, cal destacar que el passat 17 de novembre el personal intern i col·laborador de la Mancomunitat va rebre un taller de formació en llenguatge inclusiu a càrrec de Teresa Meana, activista feminista, docent i filòloga especialitzada en llenguatge no sexista amb un llarg recorregut. Aquesta formació dintre el Pla d’Igualtat es complementarà a través de la plataforma interna de la institució, a càrrec de les tècniques del departament d’Igualtat.

I com a colofó per commemorar aquest 25N, l’artista visual d’Aielo de Malferit Lluci Juan ha dut a terme la iniciativa «Brodant la Revolta» amb les veïnes i veïns de La Pobla del Duc. Una expressió artística que mescla artesania i sororitat per donar un missatge de rebuig cap a la violència masclista.

Altres iniciatives segueixen en marxa com és la II Escola d’Empoderament, a càrrec d’Araceli Caballero, o DEVALL, el Directori d’Expertes de la Vall d’Albaida presentat recentment i que suposa un projecte de llarga durada per tal de visibilitzar les dones professionals de la comarca i els seus projectes empresarials, amb l’objectiu de fer front a la temuda i tan decisiva violència econòmica.

La Unitat d’Igualtat té un full de ruta molt clar: poder arribar a totes les poblacions, especialment les més menudes, per tal de prendre consciència de la importància de dotar de recursos i ferramentes a aquelles dones que més difícil ho tenen.

Per tal d’estar al dia de tota la programació i agenda d’activitats sols cal seguir les xarxes socials de la Unitat d’Igualtat:

Facebook: www.facebook.com/igualtatmmva

No hay comentarios

Dejar respuesta