Nova concentració dels veïns del Nucli antic de Xàtiva a les portes de l’Ajuntament

El veïnat del Nucli antic de Xàtiva té convocada una Concentració a les portes de l’Ajuntament, el dissabte 27 de novembre, des de les 10:30 fins a les 11:30, per a exigir solucions davant la deficient gestió del Servei Públic de distribució d’aigües potables en la ciutat, situació que provoca gravíssims problemes en els ciutadans d’aquestes zones.

Centenars de veïns del nucli antic sofreixen des de fa anys contínues fugides del Dipòsit de Sant Josep que provoquen insuportables humitats a les seues cases. Puntualment, es produeixen inundacions en els seus habitatges que, al temps, provoquen situacions greus d’insalubritat, afecta els seus patrimonis i també suposa un imprevisible problema ecològic i de seguretat. L’actual Govern municipal ni tan sols atén la Sentència judicial ferma de juliol del 2020 que exigeix la reparació del Depòsit de Sant Josep.

El veïnat exigeix una reposició de l’obsoleta xarxa de canalitzacions de l’aigua, majoritàriament de fibrociment i plom, molt greus per a la salut de la ciutadania. El trencament del fibrociment en les canalitzacions produeix contínues fugides i rebentades en la ciutat, algunes de les quals afecten fins i tot l’estabilitat d’alguns carrers.

És un greu problema heretat, anys sense invertir en el manteniment ni en la renovació de la xarxa, que l’actual Govern municipal deu urgentment afrontar.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres + quince =