Els guanyadors del concurs rebran uns total de 484.000 euros, mentre que també hi haurà premis en metàl·lic del segon al cinquè classificat
El plenari municipal de Xàtiva aprovarà aquest dissabte l’expedient per a la convocatòria del concurs de projectes d’arquitectura per al disseny del futur Centre Raimon d’Activitats Culturals (CRAC), així com l’aprovació de les bases que regiran aquest concurs.
Cal recordar que el passat mes de gener es va constituir oficialment la Fundació Raimon i Annalisa de la Comunitat Valenciana, amb seu a Xàtiva, que tindrà com a espai físic part del Reial Monestir de Santa Clara, concretament la part interior que ocupa les ales est i sud així com la totalitat del pati. Per tal de portar a terme les obres de rehabilitació és necessària la contractació d’un servei per a la redacció del projecte tècnic, considerant que el procediment més idoni és un concurs de projectes d’arquitectura amb un pressupost total de 500.000 euros que finançaran la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.
Aquest concurs de projectes arquitectònics és un concurs de difusió internacional, amb intervenció de jurat, amb caràcter anònim, i de convocatòria pública i procediment restringit. El jurat serà de caràcter tècnic, amb representants de la Conselleria de Justícia, el Col·legi d’Arquitectes i la Conselleria de Cultura, i per a la redacció de les bases s’ha comptat amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana.
El concurs es desenvoluparà en dues fases: en la primera els equips hauran d’acreditar una determinada solvència tècnica, treballs realitzats i presentar una memòria sobre el coneixement de l’arquitectura de l’edifici del Reial Monestir de Santa Clara; mentre que a la segona fase els seleccionats presentaran la seua proposta de manera anònima amb la corresponent memòria d’actuació i entre dos i quatre panells amb la proposta arquitectònica.
L’equip guanyador d’aquest concurs resultarà l’adjudicatari del contracte de serveis per a la redacció dels projectes bàsic i d’execució, així com la direcció de les obres, amb un import total de 484.000 euros. A més a més, també s’atorgaran altres premis en metàl·lic: 6.000 euros a la segona proposta classificada, 4.000 a la tercera, 3.000 a la quarta i 2.000 a la quinta proposta en la classificació.
Entre els espais destinats a l’edifici que s’hauran de plantejar es troben un auditori apte per a la representació musical de xicotet format i la celebració de conferències i altres activitats formatives (200-300 localitats), una sala d’assaig equipada acústicament, espai expositiu permanent per exhibir les principals obres de la col·lecció de la Fundació, espai expositiu modular per al desenvolupament de la programació cultural de la Fundació, arxiu per als fons bibliogràfics de l’artista i les donacions, un Centre de Documentació que custodiarà la correspondència, els manuscrits i les imatges relacionades amb la vida i obra de Raimon; una cafeteria o restaurant, una tenda/llibreria, despatxos i zona d’administració i una sala de lectura/treball.
Una vegada el plenari municipal aprove les bases per a aquest concurs, es publicaran a la Plataforma de Contractació del Sector Públic per al seu lliure accés tant per a sol·licitants nacionals com internacionals.
Foto: Estudio Federico