L’Ajuntament de la Llosa de Ranes forma als seus treballadors en reanimació cardiopulmonar i ús del desfibril·lador extern automàtic
Un total de 9 treballadors de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes han participat este matí en un curs de reanimació cardiopulmonar i ús del desfibril·lador extern automàtic (DEA). El curs ha estat impartit pel metge Pedro Javier Espuig Navarro, d’Unimat Prevención. I s’ha celebrat en el saló de plens de l’Ajuntament de la Llosa de Ranes amb una durada de 5 hores.
L’objectiu ha estat ensenyar als treballadors de diferents edificis públics del municipi, així com als agents del cos de la policia local, com actuar davant una víctima que es troba inconscient, reconèixer una parada cardiorrespiratòria, posar en pràctica la tècnica bàsica de RCP (Reanimació Cardiopulmonar), com utilitzar un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) i un DESA (Desfibril·lador Extern Semiautomàtic) i la seqüència d’aplicació de la RCP amb DEA. A més, han après altres tècniques de suport vital bàsic, com ara el control d’hemorràgies, l’actuació en cas d’asfíxia per obstrucció de les vies respiratòries i la posició lateral de seguretat.
La parada cardíaca sobtada és un problema sanitari de primera magnitud. Segons les estadístiques, en Espanya, es produeixen al voltant de 24.000 parades cardíaques súbdites a l’any. S’estima que podrien evitar-se 4.500 morts a l’any en el nostre país. La major part de les parades cardiorrespiratòries són extra hospitalàries i fins un 40% són presenciades. Actuar de forma immediata realitzant la RCP i utilitzant el desfibril·lador pot augmentar la supervivència fins a en un 60%.