Les aigües de la sèquia Murta contenen una alta presència de la bactèria “E.Coli”, segons una analítica particular.
Adrià Mancebo.
L’Ajuntament de Xàtiva ha volgut des d’un principi aturar i desmentir aquest rumor que s’ha escampat ràpidament. Miquel Lorente, tinent d’alcalde, ha explicat al Diaridigital.es: “Hem de llançar un missatge de tranquil·litat a la població, ja que no hi ha dades objectives de la quantitat d’aquesta bactèria”, i ha insistit en la “necessitat de llavar, com qualsevol verdura fresca que arriba a les nostres cases, amb aigua potable per tal d’eliminar qualsevol bactèria».
Lorente ha recordat que és un procediment molt important de desinfecció tant el de neteja com el de cocció i ha llençat un missatge de prudència a la població, ja que el proper dimecres l’Ajuntament realitzarà la seua pròpia anàlisi a la séquia Murta.
La bactèria «E.Coli» està present al mateix organisme humà i ajuda en els processos de digestió, que s’hi trobe a les séquies no és gaire estrany, però en determinades quantitats.
Aquest descobriment coincideix amb un moment on l’all tendre està camí de convertir-se en un producte de reconeixement autòcton. Lorente ha recordat que “és un producte típic de Xàtiva, de qualitat i amb un fort caràcter simbòlic de la nostra cultura gastronòmica”.
En el moment de l’entrevista, el tinent d’alcalde es trobava reunit amb els responsables hostalers de la zona per tal de programar la “Ruta de la tapa de l’all tendre” on hi haurà una exposició fotogràfica, activitats didàctiques i també, venda directa.