En finalitzar la dansà es va celebrar un any més la festa de les paelles.

Al voltant de 600 persones van gaudir el passat dissabte de la tradicional Festa de les Paelles que celebra cada any la comissió Murta Acadèmic Maravall de Xàtiva. Aquest any la participació ha batut el rècord de l’any passat, ja que es van cuinar un total de 62 paelles.

IMG_1187Prèviament va tenir lloc la 19ª edició de la “Dansà Popular” on més d’un centenar de “balladors i balladores” procedents de diferents escoles de danses, com Xàtiva, el Genovés, la Llosa, Vallada, Moixent, Canals, Carcaixent i al costat de tot aquell que va voler sumar-se, realitzaren una dansà popular, acompanyats per les “dolçaines i tabals” de la Socarrà al llarg de l’Avinguda de la Murta. Una mostra de folklore i tradició que va delectar a tots els espectadors. Cal assenyalar que la festa de les paelles i la dansà són esdeveniments consolidats al calendari faller d’aquesta comissió, prova d’això és l’elevada participació que s’enregistra cada any.

Pel que fa a la festa de paelles, representants de la comissió, van explicar que es superaren les 50 paelles de l’any passat, cuinant-se un total de 62. Es tracta d’una activitat, apuntaren, que serveix per a que la gent gaudixca ja que a estes alçades de l’any «la gent té moltes ganes de falles».

IMG_1280Des de la comissió remarcaven el “gran ambient” que es viu cada any en aquesta festa i com a novetat la Falla Murta va organitzar una partida exhibició de pilota valenciana per al diumenge, a les 11h, al carrer Ramírez Carmen, enfront de l’Hotel Murta amb les escoles de pilota del Genovés i de Quatretonda. L’especialitat que es va jugar va ser la de “raspall”, sent la recomanada pels especialistes per jugar al carrer. S’espera que es consolide any rere any amb intenció que torne la pilota valenciana als carrers de Xàtiva.

Per la seua banda, la Fallera Major de Xàtiva, Carla Sanchis, també es va mostrar «encantada» de formar part d’aquest esdeveniment tan animat i Teresa Aparici, seu va passar «d’allò més bé, ballant amb les sues dames i acompanyats».

No hay comentarios

Dejar respuesta