56 Joves Cantautores/rs participen al certamen MiL Descobreix 2023 a Xàtiva

Fins a 56 artistes debutants s’han inscrit enguany al certamen MiL Descobreix: VI certamen de Joves Cantautores/rs que s’organitza dins del Festival Música i Lletra, Xàtiva Cançó d’autor, i que enguany celebrarà la final amb el concert d’Andreu Valor, l’11 de juny, al Gran Teatre. Els joves artistes s’han inscrit de la Comunitat de Madrid, de Catalunya i de les Illes Balears i en múltiples llengües.

El certamen repartirà 2.700 euros en premis i les persones assistent a la final podran votar i atorgar el premi del públic. Algunes de les veus emergents que han guanyat el MiL Descobreix en edicions anteriors són Laura Esparza, Xiomara Abello, Pilar McCarthy, Primaël Montgauzí o Lia Sampai.

Els concerts del Festival que ja s’acosta: Pau Vallvé, Quico Pi de la Serra o Judit Neddermann

Passat l’èxit total del concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’ que va exhaurir les entrades, queden per davant quatre grans cites. La propera nit, divendres 19, serà la de Pau Vallvé, el cantautor que omple un auditori rere l’altre i que ens portarà el seu nou treball : ). La seua proposta més positiva, rítmica i de bon rotllo, i amb la que promet entregar-se al públic xativí amb un concert llarg amb cançons noves però també les seues més conegudes. Tocarà la mateixa nit que la veu revelació del cant valencià, La Maria, qui presentarà el seu brutal disc debut L’assumpció en el que proposa una evolució de la música d’arrel sense perdre’n les bases.

El divendres 26 serà per un gran clàssic, Quico Pi de la Serra i el seu 24è treball Cançons de Combat, un recull del grans himnes immortals. Tocarà amb Clara Andrés que ens presentarà el seu multipremiat Capfico. Un treball resultat de la complicitat entre ella i Estela Tormo, cantant i compositora del grup alcoià Júlia. El divendres 2 de juny ens acompanyarà Judit Neddermann, que ens presentarà en exclusiva al País Valencià el seu nou àlbum, LAR, entre la música brasilera i el folklore ibèric. Serà la mateixa nit que Maria Hein, jove mallorquina que ja s’ha guanyat el cor de l’illa, ens presentarà el seu debut discogràficContinent i contingut, produït per Ferran Palau. Tancarà el festival un diumenge 11 de juny, el concert d’Andreu Valor, que ens comparteix el seu nové àlbum, Un nou món. Un treball eclèctic amb una vestimenta sonora renovada de folk-indie nord-europeu i temes que ens apel·len a creure en les utopies.

El festival manté la paritat als escenaris sense renunciar a la qualitat i repeteix les noves localitzacions estrenades l’any passat. Hi ha concerts al Gran Teatre de Xàtiva, així com al claustre de Sant Domènec i al Palasiet. L’edició també manté els preus populars, amb entrades anticipades a 10€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats. El festival és una iniciativa de Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic, Feliu Ventura. Les entrades estan a la venda a les taquilles i a la web del Gran Teatre de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta