L’Ajuntament de Xàtiva ha posat en funcionament un nou servei d’orientació laboral anomenat «Orienta’t cap a la feina». El servei ha estat presentat hui en roda de premsa pel primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente, qui ha estat acompanyat per l’orientadora laboral Mª del Mar Sanchis. Es tracta d’un conjunt d’activitats grupals i individuals, dirigides a aturats de llarga duració, que busca ajudar a aquestes persones per tal d’optimitzar les seues habilitats a l’hora d’afrontar un procés de recerca de treball. Hi haurà 12 edicions d’aquest programa que començarà el proper dilluns 9 de gener i s’estendrà fins el 19 de juny, data de l’última convocatòria prevista. La selecció de participants s’elabora des del Servef.
Lorente ha explicat que «amb aquest servei es pretén iniciar un programa d’activitats per aprendre a buscar feina i entrenar habilitats de recerca d’ocupació. El programa es fonamenta en tres línies: una primera d’avaluació personal i professional dels participants, una segona de descobriment d’oportunitats del mercat laboral a Xàtiva i la comarca i una tercera de coneixement de les distintes eines que ens poden ajudar a trobar un lloc de treball». El regidor ha volgut destacar la tendència positiva de les dades d’ocupació dels últims mesos, basant-se en les noves altes en la Seguretat Social que estan produint-se.
Els destinataris del servei «Orienta’t cap a la feina» són persones aturades de llarga duració i difícil inserció, inscrites al Servef. Els participants seleccionats formaran grups de 10 persones per edició que iniciaran el procés fent un curs a la Casa de la Joventut, de dilluns a divendres, en horari de 9 a 13h.
L’itinerari formatiu està format per sis mòduls, començant per una xerrada informativa sobre el procés de recerca d’ocupació. El següent mòdul s’introdueix en el coneixement de les eines de recerca, tant pel que fa a l’elaboració de currículums vitae com per les ferramentes que ofereix Internet.
El tercer mòdul parla dels canals on es pot buscar feina: portals web, serveis, associacions, etc. La quarta sessió aborda elements clau del procés de selecció de treballadors, com l’entrevista personal. La següent sessió és un espai dirigit a la promoció personal del candidat a un lloc de treball mitjançant la recerca activa en xarxes socials i Internet. L’itinerari formatiu clou amb una sessió pràctica de recerca de treball online i altres recursos disponibles, tutoritzada per l’orientadora laboral.
A banda de les activitats formatives, hi haurà sessions d’atenció individualitzada per a l’usuari per tal d’ajudar-lo a crear un pla de recerca de feina. Al final del procés, els participants podran accedir a un servei d’intermediació laboral, consistent en l’encreuament entre els curriculums vitae i una borsa d’ofertes de treball creada a l’efecte, així com a pràctiques laborals en empreses de la zona.