Xativa Unida mostra tot el seu suport a la comunitat educativa de CEIP Teresa Coloma

Xàtiva Unida pensa que la construcció d’un nou centre de salut és prioritari al nucli antic i alerta que la decisió de reduir l’espai educatiu del Teresa Coloma pot posar en perill la matrícula en dos col·legis públics de la Ciutat

En març de 2019 (suposem que després de les corresponents negociacions amb la Conselleria de Sanitat per aconseguir un nou centre de salut a la ciutat) s’inicien els tràmits per poder cedir una parcel·la amb els requisits necessaris per a la construcció d’un nou centre de salut.

L’única opció que ha proposat Roger Cerdà ha sigut reduir l’espai de l’actual pati del Col·legi públic d’Infantil Teresa Coloma, un col·legi emblemàtic de la ciutat per ser l’únic de l’etapa de 3 a 6 anys, actualment amb aula també de 2 a 3 anys. I que és el centre d’infantil adscrit al Col·legi públic de Primària Gozalbes Vera i per tant del que ve la seua matricula.

Sabem que la primera infància és una etapa on s’aprèn sobretot experimentant i en la que les noves corrents pedagògiques estan donant molt de valor pedagògic als espais, no tant a les aules com als patis i espais oberts compartits, per tant aquesta decisió de reduir l’espai exterior del cole afectarà directament a l’aprenentatge dels xiquets i xiquetes.

Des de Xàtiva Unida ja vam posar de manifest la no conformitat amb la decisió unilateral de l’alcalde, no ens va escoltar com a socis de govern, i el que és més greu, no va escoltar a la comunitat educativa que li va llançar el missatge de manera molt contundent. Així avui ens trobem amb un pas més d’aquest procés perquè el nostre alcalde, aquesta vegada per resolució d’alcaldia ha fet la proposta de canvi dels 1.425m2 de la parcel·la segregada d’ús educatiu a ús assistencial.

Xàtiva Unida no està en contra de la construcció d’un nou centre de salut, es més pensem que és prioritari al nucli antic, en un nucli antic envellit on es concentra la majoria de la població major de 50 anys de la ciutat. Però sí estem en contra de que per aconseguir este objectiu es pose en perill la continuïtat no sols d’un col·legi públic sinó de dos. Amorós “Sempre hem defensat que una educació de qualitat requereix d’unes instal·lacions de qualitat i creguem que podem buscar altres solucions que no passen per reduir les oportunitats d’aprenentatge dels nostres xiquets i xiquetes. Per suposat donarem suport i cobertura a totes les reivindicacions tant de l’ampa com de l’equip directiu i professorat del Teresa Coloma, i ens sumarem a les al·legacions que presenten davant les administracions competents.” I a l’actual equip de govern li proposem adquirir el solar de l’Avinguda de Selgas (antic Cine d’estiu) que sabem és una opció més llarga en el temps però que donaria millor cobertura a eixa part del nucli antic i que permetria també fer un edifici més gran arreglo a les necessitats de salut d’una població cada vegada més envellida i per tant més dependent a nivell sanitari. Una opció que seria també més accessible, ja que podria tindre dos entrades i en una zona en menys perill de mobilitat ja que la zona del Teresa Coloma reuneix 3 centres educatius amb gran afluència d’alumnat.

En el camí que vam encetar la legislatura passada de Ciutat Educadora estem pel diàleg i per establir acords entre tots els agents socials i polítics que hi participem, de manera que es puga treballar en un entorn estable i aliè a lluites i enfrontaments estèrils i interessos partidistes.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 + dieciocho =