Ontinyent crea un nou pàrking de 140 places al solar de l’antiga fabrica de Paduana

L’Ajuntament d’Ontinyent va a iniciar en breu les obres del nou pàrking de 140 places que es crearà al solar de l’antiga fàbrica de Paduana, un que dotarà d’una nova imatge al considerat com a accés principal de la ciutat. Els regidors coordinadors de Territori i Política Econòmica, Jaime Peris i Pablo Úbeda, juntament amb el regidor d’Obres, Manuel Cuesta, presentaven hui el projecte d’una obra que convertirà 5.640m2 de solars junt a l’Avinguda de Sant Francesc en un estacionament municipal amb 140 places, 50 arbres i 600 arbustos, enllumenat i amb voreres.

Tant Peris com Úbeda coincidien en destacar “l’especial utilitat d’aquest espai, ja que la Plaça de la Concepció, l’Avinguda Daniel Gil i en general tot l’accés al barri de Sant Josep des del pont de la Paduana és una zona de gran activitat durant tot l’any, i molt especialment en moments com les festes de Moros i Cristians o els nadals”, manifestaven.

Jaime Peris exposava que el projecte d’adequació d’esta parcel·la com a pàrking provisional naix de l’acord amb els propietaris de l’anterior regidora de Territori, Rebeca Torró, per tal que cediren els terrenys on es va preveure una unitat d’execució actualment paralitzada de forma indefinida. Tant el projecte com el conveni de cessió dels terrenys ja estan aprovats per l’Ajuntament, sent el següent pas la licitació, contractació i execució d’una obra que està previst que dure al voltant de 2 mesos i finalitze en setembre.

El projecte té un cost de 150.000 euros, i ha tingut en compte detalls com la realització dels menors moviments de terres per evitar sobrecostos, o l’adequació de les voreres perimetrals al disseny contemplat al Pla General per tal que siguen definitives, voreres que permetran la connexió a peu des de la vorera de l’Avinguda de Sant Francesc fins al carrer músic Úbeda.

La demolició del mur de contenció junt al carrer Músic Úbeda, de part de les soleres de les antigues edificacions existents, o la retirada de la tanca metàl·lica existent junt a la vorera de Sant Francesc, afegit al disseny del pàrking amb arbrat i zones verdes, “va a donar sense dubte una imatge més amable a aquesta via tan important, a més de convertir-se en un espai de gran utilitat”, destacava el coordinador de Territori.

A més a més, l’obra contempla la instal·lació d’una xarxa de pluvials que canalitzarà les aigües de pluja cap al col·lector d’aigües residuals del carrer Músic Úbeda; 15 punts d’enllumenat (10 d’ells dobles), sistema de reg per a la jardineria; i 23 metres lineals de baranes que perllonguen les ja existents al pont adjacent.

Jaime Peris recordava que l’habilitació de pàrkings provisionals respon a una demanda de la ciutadania, fins al punt que el projecte més votat a l’última edició d’Ontinyent Participa va estar l’asfaltament d’estos pàrkings. El regidor exposava que “la paràlisi d’unitats d’execució per la crisi a la construcció no ha d’impedir que en les zones on anaven ubicades pugam fer millores per a la ciutadania, com esta o el nou vial que obrirem la legislatura passada al carrer Santa Teresa o la creació del parc d’Ovidi Montllor. Aquest nou pàrking està situat en un lloc estratègic i va a ser beneficiós per a la comoditat de veïns i visitants i per a la imatge de la ciutat”, concloïa.

No hay comentarios

Dejar respuesta

catorce − 9 =