La Font de la Figuera segueix omplint els seus carrers de l’Art Trobat

El dia 9 d’octubre de 2014, emmarcat en les celebracions amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, s’inaugurava a la Font de la Figuera una original mostra que sorprenia a veïns i visitants: l’Art Trobat. Una expressió artística, en forma de pintures i escultures, que s’integrà en el nucli urbà i els voltants de la localitat.

Aquell dia, l’escala multicolor de l’artista José Díaz Puche convidava a recórrer un menut tram de «fantasia» entre el carrer Barranc i el carrer Filòsof Pla. D’aquesta manera, una altra de les obres inaugurades convidava a tornar a la infància amb una pintura que plasmava en una paret pròxima a l’alberg municipal el joc de l’amagatall.

Tal com indica la regidora de Cultura, Vero Reyes, «la singularitat de l’Art Trobat recau en que és un tipus d’art que es fon al 100% amb l’entorn. En definitiva, una ornamentació que aprofita el potencial de molts llocs de la Font de la Figuera i la fa veure més atractiva, si és possible, a nivell artístic».

Any 2016, Art trobat de Neus Gómez. Què vol dir?

Aquest any, emmarcat en la Setmana de la Joventut, l’Ajuntament va voler fer un homenatge amb motiu del Dia Internacional de la Joventut d’aquest 2016.

A l’Art Trobat, representat per l’artista local Neus Gómez, s’observen unes franges amb els colors de l’arc de Sant Martí, representant la diversitat de les persones que a partir d’ara ho trepitjaran, perquè cadascuna d’elles és diferent, com també hi ha diversitat entre la joventut .

De cada color, de cada diversitat, neixen les arrels que s’entrellacen per crear junts aquest gran arbre, que és l’arbre de la joventut, que entre tots es construeix i té cura, per seguir enfortint durant la resta de la vida. El motiu que el tronc siga més gros que les fulles de l’arbre rau en què s’ha volgut fer una metàfora del significat de la joventut. La joventut és aquest moment en el que s’enforteixen les bases amb un bon tronc, suport del que després serà la vida adulta, temps d’experimentar com es vol ser de grans i de com les influències que es reben influeixen en el desenvolupament personal.

Pel que fa als colors, l’autora expressa que li agrada la idea que cada un siga d’un color diferent perquè així es puga representar la diversitat que hi ha a la joventut en tots els àmbits: hi ha qui li encanta estudiar, hi ha qui no li agrada gens. Hi ha qui té molts diners a casa però li falta més amor, i hi ha qui té molt d’amor a casa però no hi ha diners. Hi ha la persona bulímica, a qui li fan bulling, a qui li agrada fer ioga, hi ha aquell que li agrada el futbol…

D’altra banda, s’ha volgut remarcar que la bandera de l’arc de Sant Martí ha estat molt utilitzada durant la dècada dels 70 per simbolitzar la unitat internacional de tota la gent del planeta, i aquest significat venia perfecte per al que s’intentava simbolitzar amb aquest dibuix .

La bandera de l’arc de Sant Martí simbolitza la diversitat sexual. No l’homosexualitat, sinó la llibertat afectivosexual. Cal ser conscients que entre els joves es pot comptar amb una diversitat en aquest aspecte enorme, gràcies al fet que poc a poc la diversitat s’accepta i ja no ha de ser part amagada. Hi ha diversitat afectiu-sexual en la joventut com també hi haurà després en la vida adulta, i que caldrà que seguim mantenint el respecte, com també s’ha de tenir en la natura que ens envolta.
Hi ha una rica diversitat i el que cal fer és fomentar aquesta riquesa de diferències, apreciar la diversitat i saber aprendre tots de tots està la força.

El món està canviant i la joventut amb ell. Les coses ja no poden ser o blanc o negre, per això s’ha decidit omplir de colors carrer, perquè la diversitat fa lliures, respectuosos i més grans com a poble.

No hay comentarios

Dejar respuesta