Canals posa en marxa un projecte de conscienciació mediambiental per als escolars

Conscienciar sobre la importància del reciclatge i els bons hàbits en la gestió de residus. Aquest és l’objecte de l’activitat que posarà en marxa la Regidoria d’Educació de Canals amb la col·laboració de la Delegació de Serveis Municipals i que va dirigida a tots els centres educatius de la localitat. Per fer-lo realitat, el regidor de l’àrea, Ricardo Requena, visitava l’oficina del COR de Xàtiva per mantenir una reunió amb el seu gerent, Sergio Pérez, i organitzar així, un calendari de treball a aplicar de manera experimental en la comunitat educativa i que inclou tres fases.

La primera d’elles, ja realitzada, ha consistit en oferir als centres de primària, de secundària i d’adults de Canals, la possibilitat de participar en aquest ambiciós projecte. La segona fase consistirà en una visita didàctica a l’ecoparc mòbil que el COR portarà a Canals la segona quinzena de novembre, concretament a la plaça Pont del Riu. Allí, els escolars durant 45 minuts, coneixeran de primera mà a reciclar i separar correctament els residus des de l’origen a més de realitzar tallers per aprendre a reutilitzar material de rebuig. La tercera i última fase consistirà en altra visita, guiada per professionals, a la planta de tractament d’Algímia d’Alfara que destaca per disposar d’un procés de selecció de residus orgànics exhaustiu amb una recuperació del quasi 80% del total de fem que rep.

Poc més de 10.000 euros, que seran sufragats íntegrament pel Consorci de Residus, s’invertiran en aquest pioner projecte “una potent ferramenta educativa sobre la importància de separar en origen” segon paraules del regidor.

No hay comentarios

Dejar respuesta

ocho + 12 =