ASPROMIVISE gradua a tots els participants del programa «Té Capacitat»

Aspromivise Té Capacitat ha estat un programa subvencionat per Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que pretén formar a persones amb diversitat funcional intel·lectual en l’àmbit laboral i facilitar la seva inserció laboral amb el suport de diferents professionals.

En aquest programa, han estat participant 24 persones d’Aspromivise i del Centre Ocupacional, persones responsables i amb moltes ganes de treballar, que han aprofitat molt aquesta formació per a desenvolupar les seves capacitats.

Durant la formació, aquestes persones han adquirit més habilitats personals per a millorar la qualitat del seu treball, com són el desenvolupament de l’autonomia, la puntualitat, la motivació i la responsabilitat, entre altres qüestions; habilitats socials per a incrementar les habilitats comunicatives, empatia, el treball en equip i la resolució de problemes i; finalment, han après a realitzar el currículum i a utilitzar Internet, on han manejat certes pàgines webs d’ocupació específiques per a persones amb diversitat funcional.

A més de la formació, s’ha fet contacte amb nombroses empreses amb l’objectiu d’explicar el programa i facilitar la inserció laboral de persones amb diversitat funcional intel·lectual. Per aquesta raó, des d’Aspromivise es “vol donar les gràcies a les següents empreses per obrir-nos les seves portes i escoltar la nostra proposta: Senyalitzacions Julio García, Punt GSPORT, ONOK Luz Técnica, Setabis Training, Decathlon i a l’associació XACEX. I en especial, volem donar les gràcies a Cellofix, empresa solidària que ha contractat a una participant d’aquest programa.

Considerem que és primordial la continuació de l’ajuda econòmica de Conselleria i d’altres entitats perquè es puga prolongar aquest programa, ja que l’ocupació ajuda aquest col·lectiu a desenvolupar major autoestima, sentiment de realització personal, autonomia, desenvolupar noves relacions socials, habilitats socials, afavorir la seva integració en la societat i, en general, millorar el seu benestar i qualitat de vida. Però, sense ajudes econòmiques, aquest programa no es podrà continuar realitzant-se”

 Amor Amorós, directora del centre ocupacional destacava la gran professionalitat de la coordinadora del programa Julia Ventura, i la qualitat humana que ha mostrat en totes les seues etapes laborals en Aspromivise. Si les empreses s’esforçaren sols un 10% del que s’ha implicat Júlia, la inserció laboral seria molt més efectiva”.

No hay comentarios

Dejar respuesta