Ximo Puig anuncia la fi de les principals restriccions existents a partir d’aquest dimarts

– El president de la Generalitat assegura que comença un «nou temps» en el qual «vacuna, màscara i sentit comú» seran les grans defenses
– Justifica la supressió de les restriccions davant l’evolució «favorable» de la pandèmia i l’avanç «substancial» en la vacunació
– Continuarà sent necessari l’ús de la màscara en interiors i quan no siga possible mantindre la distància de seguretat, i la prohibició de fumar en terrasses

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la fi de les principals restriccions sanitàries existents en la Comunitat Valenciana, a partir d’aquest dimarts 22 de febrer.

Així ho ha avançat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual ha sigut acordada la supressió de les principals restriccions vigents, excepte l’ús de la màscara en interiors i quan no siga possible mantindre la distància de seguretat, i la prohibició de fumar en terrasses.

En concret, el cap del Consell ha explicat que decau l’exigència del passaport COVID en tots els establiments, excepte en les residències i els centres socials per a protegir la població més vulnerable; així com la limitació de deu comensals màxim per taula, i la separació de metre i mig entre les taules dels locals d’hostaleria.

Respecte de l’exigència de disposar de passaport COVID per a accedir a residències i centres socials, el president ha assenyalat que sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana l’autorització per a mantindre la mesura a partir del 28 de febrer, data fins a la qual ja havia sigut autoritzada.

Durant la seua intervenció, en la qual ha estat acompanyat per la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, Ximo Puig ha assenyalat que després de 700 dies des de l’inici de la pandèmia, «comença un nou temps» en el qual «vacuna, màscara i sentit comú» seran les tres «grans defenses per al nou cicle».

Així mateix, ha assegurat que es mantindrà especial vigilància sobre la COVID persistent i sobre els efectes en la salut mental.

El president ha insistit que la pandèmia «no ha acabat», per la qual cosa ha assenyalat la necessitat de mantindre la prudència en un nou cicle de «reactivació post-pandèmia». En aquest sentit, s’ha referit al començament d’un calendari de festes en un «marc de pràctica normalitat» que afavorirà la «recuperació emocional».

De la mateixa manera, ha destacat que durant tota la pandèmia la Generalitat ha adaptat les mesures aprovades a les necessitats de cada moment, per a complir amb el compromís de «no mantindre les restriccions més enllà del necessari». Per això, i donada l’evolució «favorable» de la pandèmia, i l’avanç «substancial» en la vacunació, el president ha justificat la supressió de les mesures restrictives.

Respecte de la vacunació, el responsable del Consell ha valorat que el passaport COVID haja propiciat la immunització de 91.000 persones que no havien sigut vacunades. A més, ha recordat que la Comunitat Valenciana es troba per damunt de la mitjana espanyola en tots els grups d’edat, i quasi 10 punts per damunt en vacunació pediàtrica, i ha especificat que el 96,6% de les persones majors de 60 anys i el 94,5% de les majors de 70 ja tenen la dosi de reforç.

Finalment, ha mostrat el seu agraïment per l’ajuda prestada, durant els dos últims anys, per totes les empreses, persones autònomes i treballadors; així com pel «enorme esforç» que realitzen els 65.894 professionals sanitaris de la Comunitat Valenciana, i per la «unió i responsabilitat» de tota la societat valenciana.

No hay comentarios

Dejar respuesta