Xavier Soro exposa la seua obra pictòrica en la Casa de Cultura

L’artista plàstic Xavier Soro, exposa en la Casa de la Cultura una exposició individual de dibuix i pintura. Sota el títol de «Mimetismes», La mostra consta de nou obres realitzades en Acrilic sobre tela i una sobre taula de fusta, , dos monotips un collagraph i un aiguafort. Total 24 peces.

Exposició “Mimetismes”

javier-soro-3-diaridigital.esLa temàtica és, en la seua majoria figures i retrats mimetitzats parcialment en naturalesa formada principalment per arrels, presentant diferents actituds dins d’aquests entorns, també hi ha obres on solament les arrels i troncs són el principal motiu suggerint a voltes una hibridació o moviment en altres ocasions.

El motiu de representar aquestes imatges és per que la figura humana i la seua anatomia és el que més m’agrada i els altres motius representats, arrels, troncs i altres vegetacions, però principalment les arrels, moltes vegades em suggereixen imatges anatòmiques o fins i tot animals. També l’integrar a les persones en la naturalesa és una forma de tornar a un lloc del que tots nosaltres formem part i la tecnologia actual sembla que cada vegada ens va distanciant més de la mateixa. I si alguna d’aquestes imatges que he exposat aconsegueix transmetre algun sentiment positiu a la persona que ho contempla ja em done per satisfet.

La trajectòria de Xavier Soro, fins a arribar a aquesta exposició:

javier-soro-2-diaridigital.es«Des que tinc ús de raó he tingut la inclinació de dibuixar. Als 16 anys aproximadament vaig començar a dibuixar i pintar al costat d’altres artistes del panorama actual que tenían les mateases inquietuds que jo. Posteriorment en els anys 80 vaig seguir formant-me en l’acadèmia Sant Ramón *Bonivern on impartia classes J.Carlos Garcia del Bust, conegut artísticament per “Pi” i després de tres anys vaig haver d’abandonar les classes a causa del naixement dels meus dos fills bessons que ocupaven tot el meu temps lliure, passant posteriorment a la fotografia on em vaig fer i sóc actualment soci de AFSA i AFCA, formant-me en aquesta nova modalitat artística i realitzant diferents tallers de fotografia a càrrec de diferents fotògrafs del panorama artístic actual, per un període d’aproximadament 15 anys, participant activament en diferents concursos fotogràfics, en exposicions col·lectives i realitzant 2 exposicions individuals».

javier-soro-4-diaridigital.es«Posteriorment i des de fa aproximadament uns 12 anys vaig començar de nou a dibuixar i pintar realitzant diversos tallers de gravat impartits per Mª Angeles Vila Tortosa, Ernest Peshkov (gran amic i mort actualment) i José Blesa. I tres tallers d’escultura impartits per Xavier Soro en l’Escola d’Art José Blesa, on seguisc fins avui actual formant-me en les diferents tècniques artístiques».

Xavier Soro vol agraïr la bona acoguida del públic, «en la seua majoria amics, que va estar acompanyant-me en la inauguració, a Joan Ramos per la magnífica presentació que va realitzar de l’exposició i de la meua persona i a la presència del regidor de cultura Jordi Estellés que va tenir l’amabilitat d’estar present en la mateixa«.

No hay comentarios

Dejar respuesta