200 persones omplin el claustre de l’Antic Hospital de Xàtiva per a presenciar el Pregó del Corpus

El dissabte passat, a les 22.00h el claustre de l’Antic Hospital de Xàtiva es va emplenar de públic per a presenciar, per primera vegada en aquest espai emblemàtic de la ciutat, el Pregó del Corpus, que en aquesta edició va crear i dirigir l’Escola de Danses de Xàtiva.

L’acte va constar de tres parts, en la primera de les quals l’actor xativí Elies Barberà va fer de pregoner de la festivitat, amb un pregó inicialment clàssic que va anar evolucionant cap a l’actualitat fins a acabar presentant el personatge de La Ira, un dels pecats capitals que lluiten en la tradicional danseta de La Moma. D’aquesta manera i amb la música en directe de Francesc Albero i Santi Llopis, s’enllaçava el pregó amb la segona part de l’acte, en la que es tractava de plasmar una veritat universal i atemporal: la lluita entre el Mal i el Be, entre la foscor i la Llum, entre aquelles emocions i sentiments que ens fan més terrenals, limitats i humans i aquells altres que ens ajuden a elevar la nostra conciència i el nostre èsser. D’aquesta manera fou com es va representar, mitjantçant la dansa i el moviment aquesta veritat universal.

Pregó-4-rafa-aguadoEl personatge que encarna en la festivitat del Corpus La Ira va anar sembrant entre alguns figurants asseguts entre el públic la seva dolenta llavor, atraient al seu costat a persones de diferent edat, estatus social i condició. La tercera part de l’espectacle, amb les veus del Cor Polifònic Ciutat de Xàtiva interpretant des de la primera planta del claustre la peça gregoriana Dies Irae, va apropar La Llum a l’escena desoladora sembrada per La Ira. La Llum fou encarnada per La Virtud, pel personatge de La Moma, present a la vegada en distints llocs del claustre, donant a entendre la seva omnipresència, que finalment acabà capgirant La Ira.

L’acte va tindre una gran acollida per part del públic assistent, que va coincidir en valorar especialment el missatge transmés en l’espectacle, així com la posada en escena, la il.luminació i ambientació de l’acte.

Per a aquest Pregó l’Escola de Danses va estrenar en primícia la nova indumentària del momo La Ira, creada expressament per a l’ocasió i que desfilà l’endemà en la processó del Corpus de la ciutat.

Fotos de Rafa Aguado.

No hay comentarios

Dejar respuesta