Xàtiva va acollir el II congrés sobre violència de gènere en l’àmbit educatiu

La jornada va reunir al voltant de 300 alumnes de Batxillerat i Formació Professional

Passat divendres 22 de novembre, el saló d’actes de l’IES La Costera de Xàtiva va albergar la segona edició del congrés sobre violència de gènere a l’àmbit educatiu, organitzat per el Departament de Violència de Gènere de la Policia Local de Xátiva i per l’IES Josep Ribera, amb la col·laboració de l’IES La Costera. Assistiren prop de 300 alumnes de primer de Batxillerat i alumnes de distints mòduls de formació professional.

congres-sobre-violencia-de-genereActuaren com a ponents Susana Serra, magistrada del Jutjat d’Instrucció nª 2 de XATIVA, especialitzat en violència de gènere; Antonio Collado, comissari cap de la Policia Local de Xàtiva; Mº Pilar Domínguez, professora de Psicologia de la Universitat de València; Caren Pérez, víctima de violència de gènere i Arturo Tormo, coordinador del Grup contra la Violència de Gènere de la Policia Local de Xàtiva.

La primera ponència, a càrrec de Caren Pérez, va ser el testimoniatge directe d’una víctima, qui va parlar de la seua vivència com a dona maltractada, de les agressions patides i de com va poder refer la seua vida. En la segona ponència, Antonio Collado va contextualitzar les referències normatives a la llei de protecció contra la violència de genere i les actuacions policials relacionades amb aquestos delictes.

Per la seua banda, la psicòloga Mº Pilar Domínguez va centrar la seua intervenció sobre les emocions, les relacions i el cicle de la violència entre els joves. Finalment, la jutge Serra va explicar el tractament penal dels casos de violència de gènere i les mesures judicials relacionades. L’acte va concloure amb un torn obert de paraula per part dels assistents.

No hay comentarios

Dejar respuesta

17 + siete =