Xàtiva Unida recuperarà la gestió pública de les Escoles Esportives Municipals

Xàtiva Unida planteja un pla de rescat dels serveis públics externalitzats que actualment té en vigor l’ajuntament, aquesta mesura va encaminada a abaratir els costos dels serveis i millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores. En l’encontre celebrat aquest dijous per parlar d’educació i esport, la candidata va argumentar la necessitat de revertir la situació contractual de les escoles esportives municipals per tindre un control més directe i millorar la qualitat del servei. 

Xàtiva Unida ha anunciat, en l’encontre celebrat aquest dijous, que revertirà l’externalització de les escoles esportives municipals, que actualment es presten a través d’un contracte amb una empresa. Aquesta actuació busca millorar la gestió d’aquest servei, que amb la seua externalització, conjuntament amb els accessos i el manteniment del Poliesportiu de Les Pereres, ha ocasionat diversos problemes en el servei. Amb la reversió d’aquest contracte l’ajuntament assumirà el cost dels monitors esportius, cosa que permetrà ampliar el número d’activitats i d’esports que es podran practicar i aprendre a les escoles esportives.

 A l’encontre també és va parlar d’educació i d’executar d’una manera prioritària els expedients del Pla Edificant, programa destinat a millorar les infraestructures educatives de la ciutat. Amorós va destacar la necessitat de crear un departament específic per a desenvolupar i fer el seguiment de tots els expedients iniciats en la legislatura anterior. “Es una proposta en la que venim insistint ja que veiem els exemples de poblacions veïnes que han pogut executar les millores demanades a través de l’Edificant. Xàtiva encara té pendent l’inici de les obres de L’IES Ribera i del CIFP La Costera i l’anunci de noves delegacions de competències per a l’Attilio, el Teresa Coloma, el

Taquígraf Martí semblen una utopia sobre estar en període preelectoral.”

La formació xativina dedicarà el pròxim encontre als joves.

Dissabte 1 d’abril a les 10’30h a la casa de la joventut es celebrarà l’últim encontre programat en esta primera ronda, dedicat a les polítiques de joventut, en el que es parlarà de formació, ocupació, habitatge i participació, entre altres qüestions.

Xàtiva Unida ha aprofitat aquesta primera ronda d’encontres per tal de retornar a les entitats i ciutadania de Xàtiva les propostes recollides al llarg de tot l’any 2022. La valoració dels membres del col·lectiu d’aquestes trobades ha estat molt positiva i s’han arreplegat propostes en tots i cadascun dels encontres que s’inclouran en el programa electoral, un document viu que va començar a gestar-se en maig de 2022.

No hay comentarios

Dejar respuesta

19 + diecisiete =