Xàtiva Unida reclama des de l’Ajuntament millores al servei de rodalies

Miquel Lorente, portaveu municipal de Xàtiva Unida, anúncia que presentaran una moció per a reclamar al govern valencià i a l’executiu central les dotacions i recursos necessaris per al bon funcionament del servei de Rodalies del nostre territori.

Xàtiva Unida subratlla l’empitjorament i el progressiu deteriorament que presenta el servei de Rodalies en els darrers anys. Durant el 2019 es van suprimir 7.793 trens, el 4,8% del total i vora 2.000 més que l’any anterior. En els últims cinc anys, els combois suprimits en el territori han superat els 20.500, una circumstància que s’ha vist acompanyada en una caiguda de viatgers de fins el 42% entre els anys 2006 i 2018, i que afecta especialment a la línia C-2 entre València i Xàtiva-Moixent.

D’aquesta manera, Xàtiva Unida apel·la al govern autonòmic per a què inste al Ministeri de Foment i als organismes estatals responsables del servei a, per una banda, portar a terme un estudi econòmic de les necessitats i inversions pendents de les Rodalies i d’altra banda, reclamar, tal i com ja van aprovar les Corts en el seu moment, que se subsanen aquestes inversions pendents que necessita el servei; i finalment, es demana la transferència del servei a la comunitat autònoma. Així mateix, incideix en la necessitat de que la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies fixe les seues reunions de forma periòdica cada any.

No hay comentarios

Dejar respuesta

once + 12 =