Xàtiva Unida proposa l’impuls d’un Pla de Rescat per a l’hostaleria

Mobilitzar l’1,5 milions d’euros que no s’han utilitzat en el Pla Reactivem hauria de ser una prioritat per a qualsevol govern municipal

Des del grup municipal de Xàtiva Unida s’ha proposat l’impuls d’un Pla específic per a l’hostaleria de la ciutat. En aquests moments d’incertesa per a un sector tan potent en la ciutat cal establir un sistema d’ajudes urgents amb càrrec a l’excedent no executat del Pla Reactivem Xàtiva (1,5 milions d’euros); impulsar una campanya específica de bons ajuda per afavorir els serveis a domicili entre altres línies d’intervenció.

En tot cas, la proposta planteja tres entorns d’actuació. El primer aniria encaminat a l’impuls d’ajudes directes, “que es finançarien amb el milió i mig d’euros no executat de les ajudes del Pla Reactivem”. Així mateix, Miquel Lorente ha assenyalat que “el pressupost recentment aprovat en solitari pel govern del PSOE i Cs ha de ser objecte d’una modificació pressupostària per prevenir les conseqüències que pot generar aquesta nova onada de la COVID en l’economia i l’emergència social de Xàtiva”.
Disseny d’una campanya específica de bons-hostaleria destinada a bars i restaurants que acabe incloent el servei a domicili

En primer lloc, les regidores i regidors de Xàtiva Unida proposen que es faça pivotar el sistema de bons del Pla Reactivem per promoure, encara més, el consum mitjançant el disseny d’una campanya específica de bons-hostaleria destinada a bars i restaurants que acabe incloent el servei a domicili. Aquesta campanya caldria anar sostinguda amb una altra per recolzar el consum de productes de l’hostaleria local.
Augmentar l’ampliació de terrasses provisionalment i línea d’ajuda per a l’adquisició de calefactors

Pel que fa a l’ocupació de la via pública, el grup municipal de Xàtiva Unida proposa.

“Impulsar, facilitar i agilitzar l’autorització i/o ampliació provisional de terrasses en els diferents barris de la ciutat perquè el negoci hostaler es situe a l’exterior per reduir el màxim qualsevol risc sanitari i així propiciar la recuperació del sector en quant es suavitzen les mesures restrictives”. En aquest sentit, apostem per ampliar espais que ara formen part de la calçada, en carrers on la distribució de l’espai està sobredimensionat en favor del cotxe. I afavorir la instal·lació parcial de para-sols i crear una línia d’ajudes municipals per a l’adquisició de calefactors verds per a exteriors.

L’Ajuntament com a intermediari en la renegociació dels lloguers per a tot l’any 2021
Finalment, Xàtiva Unida entén que el consistori ha de tenir una actitud més proactiva i s’ha d’oferir com a intermediari en la renegociació dels lloguers per a tot l’any 2021. Segons Lorente “s’ha d’afavorir l’ajust de preus o inclús possibilitar el retard pactat d’alguns pagaments, fins al moment en què es normalitze l’activitat”.

No hay comentarios

Dejar respuesta