Xàtiva Unida proposa controls d’aforament en els espais públics d’oci nocturn

Lorente “cal ser més proactius enfront de les conseqüències que poden generar les festes de Nadal i Cap d’Any”

Des del grup municipal de Xàtiva Unida, en el darrer plenari, s’ha demanat que “es prenguen mesures proporcionades a la situació sanitària que s’està generant en la ciutat, on ens hem situat en vora 800 casos per 100.000 habitants”. Segons s’ha considerat públicament les queixes per comportaments irresponsables d’alguns ciutadans provenen de llocs destinats a l’oci nocturn, com ara la zona de la plaça del Mercat. Per aquest motiu, el portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, interpel·là en el ple municipal a Benavent, delegat de sanitat, i al mateix alcalde perquè es posen en marxa un dispositiu de seguretat per accedir a la plaça del Mercat i el seu entorn.

D’aquesta manera, tots els clients haurien de passar un control de temperatura, a banda de fixar punts d’entrada i eixida controlats. A més, s’evitaria l’acumulació de gent. Les persones que accedeixen a la zona haurien d’estar en moviment i, per tant, la gent només podria estar parada la zona de terrasses o a l’interior dels locals. Enfront de les properes festes nadalenques i enfront de l’impacte de la tercera onada de la pandèmia a Xàtiva “obviar les conseqüències que poden generar les festes de Nadal i Cap d’Any és una actitud incomprensible”

Tots els grups polítics que volem aportar se’ns aparta

Tot i que aquesta acció és necessària i està donant bons resultats en el Mercat ambulant de la ciutat i en zones d’oci nocturn d’altres ciutats l’equip de govern ha rebujat ràpidament aquesta iniciativa. De fet, el mateix alcalde sentencià que no anava a controlar-se l’aforament en aquells punts més crítics de l’oci nocturn a Xàtiva. De tota manera, des de l’àrea de Sanitat, Benavent, afirmà que “alguna cosa s’haurà de fer en la plaça del Mercat”. Des de Xàtiva Unida han assenyalat que “esperem que no arriben tard i mal, perquè l’actual situació no pot esperar”.

No hay comentarios

Dejar respuesta