Xàtiva Unida presenta el llibre antifeixiste de Miquel Ramos

Xàtiva Unida continua amb la seua programació cultural amb la presentació de la darrera obra del periodista Miquel Ramos, Antifeixistes, en què analitza els canvis experimentats per l’extrema dreta espanyola des de la mort del dictador Franco per semblar-se a l’europea i repassa, amb testimoniatges molt diversos la lluita contra aquests grups: en quins moments, en quins llocs, de quina forma, amb quina organització, el paper de la música, del periodisme… A més, el llibre posa destaca tot el que van haver de suportar els grups antifeixistes: la violència neonazi, la persecució policial i judicial i, fins i tot, la criminalització dels mitjans de comunicació. El llibre, prologat per l’advocada feminista Pastora Filigrana i amb un epíleg de Betlem Agulló Salvador, serà presentat aquest divendres, 17 de febrer, a les 19:00 hores, en el Saló d’Actes de l’IES Josep de Ribera, amb intervenció del mateix autor, del regidor Alfred Boluda i de Carles Sánchez Poveda, militant de Xàtiva Unida i coneixedor de la violència feixista.

 Amor Amorós, candidata a l’alcaldia per Xàtiva Unida, ha manifestat que “a partir de les propostes culturals que planifiquem volen donar a la ciutadania informació i ferramentes per construir un esperit crític. En aquest cas, Antifeixistes és un llibre fonamental per conèixer el recorregut que ha fet el feixisme espanyol per fer-se visible de nou en les institucions i en alguns govern autonòmics i municipals”.

 Des del col·lectiu d’esquerres també informen que la setmana que ve, el dia 23, tindrà lloc la presentació d’un projecte educatiu d’aprenentatge-servei que s’ha concretat en una publicació, Lecciones de nuestros abuelos. I recorden que tots els actes són d’entrada lliure.

No hay comentarios

Dejar respuesta