Xàtiva Unida preguntarà a la Regidora d’Educació pel Programa d’Absentisme Escolar Municipal

L’absència dels xiquets i xiquetes als centres educatius en edat d’aprenentatge obligatori té conseqüències greus a curt i llarg termini i és responsabilitat del departament d’Educació del nostre Ajuntament abordar la problemàtica.

Xàtiva Unida ja s’interessà per l’absentisme a l’inici de la legislatura, per tal com aquesta qüestió genera inquietud en els diferents centres educatius de la ciutat. L’equip de govern va contestar que s’estava elaborarant un pla municipal sobre el tema. Per a la formació d’esquerres creu que és necessari traslladar aquest tipus de pla i donar-li difusió, ja que els centres educatius i les famílies afectades necessiten el màxim d’acompanyament en estos processos, i per això Xàtiva Unida preguntarà en la comissió informativa sociocultural d’aquest dijous per les dades d’absentisme a la nostra ciutat, per la quantitat de professionals dedicats a aquest pla i pels indicadors per a saber el grau d’èxit de les accions realitzades.

L’absentisme té com a conseqüència el fracàs escolar, l’abandó prematur dels estudis, dificultat en les relacions socials i falta d’habilitats i capacitats per al desenvolupament personal. A més, a llarg termini, hi ha una important pèrdua de nivell cultural, marginalitat i problemes socials associats. D’aquesta manera, Xàtiva Unida pensa que és important detectar precoçment i abordar el problema quan abans per a guanyar en efectivitat.

En aquest sentit Amor Amorós recorda “ Aquest és un tema del que no es parla molt però que afecta greument als menors absentistes i al seu projecte de vida , també a les famílies que de vegades es veuen desbordades per la problemàtica, als centres educatius que si no tenen el retorn de les accions que es fan per part de l’Ajuntament poden encasellar esta tasca en una mera burocràcia i, fins i tot, la ciutat ja que a llarg termini la no intervenció pot generar problemes més greus ”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

doce + diez =