Xàtiva Unida organitza una conferència repàs dels darrers 50 anys del nacionalisme valencià

La formació d’esquerres continua amb la seua programació cultural amb la xarrada “El nacionalisme valencià des de la Transició fins els nostres dies” a càrrec de Natxo Escandell. 

Xàtiva Unida, tot i la ingent activitat preelectoral, reprén la seua tasca cultural aquest dimarts, 25 d’abril, al Saló d’Actes de la Casa de Cultura amb una conferència sobre l’evolució del valencianisme polític des de la dècada dels 70 fins els nostres dies de la mà de Natxo Escandell, professor de Secundària, actualment encarregat de l’Aula Didàctica de Cultura Contemporània Didín Puig a Benimodo, és doctor per la Universitat de València amb una tesi sobre el tema de la conferència i autor de nombrosos articles i capítols de llibres sobre el concepte de nacionalisme i les seues implicacions polítiques. L’acte serà presentat pel regidor Hèctor Cuenca, per al qual “és un veritable luxe comptar amb el professor Escandell, potser el millor coneixedor del tema, per aquesta xerrada”. I ha destacat que “el dia triat, el 25 d’abril, no és casualitat, ja que la derrota del 1707, significa l’inici de la lluita pel redreçament nacional del poble valencià, i amb aquesta conferència coneixerem com s’ha lluitat des de l’esfera política en els darrers cinquanta anys per aconeguir-ho”.

 La conferència començarà a les 19:30 i, amb ella, Xàtiva Unida obre un parèntesi en la programació cultural fins a la tardor.

No hay comentarios

Dejar respuesta