Xàtiva Unida insta al govern a sol·licitar ajudes autonòmiques per adquirir, rehabilitar i llogar habitatges del nucli antic

Lorente “la Generalitat obrirà la pròxima setmana el termini del pla Recuperem Llars dotat amb 5.000.000 milions d’euros”

El portaveu de la formació, Miquel Lorente, ha indicat que “ara és el moment de fer un esforç per presentar un projecte potent, escoltar les demandes de la ciutadania i rectificar la tendència d’abandonament que s’està produint en el nucli antic de la ciutat”.

Des del 15 de febrer i fins al 29 d’abril d’aquest any està obert el termini perquè els diferents ajuntaments del territori valencià puguen presentar sol·licituds per adquirir i rehabilitar habitatges que tinguen com a mínim 30 anys d’antiguitat. En aquest sentit, cal assenyalar que Xàtiva té un dels nuclis antics més grans del País Valencià i, per tant, a priori hauria de ser un dels beneficiaris d’aquesta línia d’ajuda. De fet, aquesta seria una oportunitat per revertir la deixadesa en matèria d’habitatge i no-intervenció en el nucli antic de l’actual equip de govern.

Per a Xàtiva Unida aquesta és una iniciativa que podria reforçar amb un màxim de 500.000€ d’inversió la voluntat popular expressada en els pressupostos participatius de la GVA on la societat civil xativina impulsà i recolzà majoritàriament la inversió en matèria d’habitatge jove en el nucli antic.

Xàtiva Unida present en l’albereda Jaume I el pròxim dissabte

El pròxim dissabte des de les 11:00 h fins a les 14:00 h els membres del grup municipal de Xàtiva Unida estaran presents a peu de carrer per escoltar i recollir possibles propostes i iniciatives de la ciutadania per traslladar-les a l’ajuntament. A més, també es repartirà el butlletí d’aquest trimestre que parla sobre la problemàtica i sobre les possibles solucions de l’àrea de salut Xàtiva-Ontinyent.

No hay comentarios

Dejar respuesta