Xàtiva Unida insta al govern a no perdre més ajudes europees

Xàtiva no obtindrà recursos provinents dels fons Next Generation per a la dinamització turística

Des del grup municipal de Xàtiva Unida s’ha instat al govern a no tornar a perdre l’oportunitat d’aconseguir les ajudes Next Generation encaminades a dinamitzar el turisme local. En aquests moments València, Torrevieja, Alcoi, Dènia, Cullera, Benissa, Orpesa del Mar, Alcalà de Xivert, Finestrat, Bocairent, Camporrobles, Requena… són els municipis valencians que han aconseguit plantejar una proposta turística tècnica viable que ha superat el procés de concurrència competitiva pel qual s’accedeix als més de 139 milions d’euros dels Fons Next Generation destinats per al territori valencià. Segons Miquel Lorente, regidor de Xàtiva Unida “aquests municipis comptaran amb importants recursos per generar sinèrgies favorables per als sectors econòmics que depenen del turisme i que en els darrers temps han patit les conseqüències de la COVID i Xàtiva no pot tornar a quedar-se fora un altra vegada més enfront d’una nova convocatòria d’aquestes ajudes”.

Per part de Xàtiva Unida s’ha exigit que es complisca l’acord plenari de desembre de 2019 on es va acordar per part del ple municipal que en el termini màxim de sis mesos, a partir de l’aprovació de la moció, l’Ajuntament de Xàtiva havia d’elaborar un pla estratègic per a l’obtenció de subvencions que ha de sol·licitar i gestionar. Proposat pel grup municipal de Xàtiva Unida, el pla “tractava de posar coherència amb els objectius que estableixen les diferents regidories, així com els mateixos recursos disponibles per a fer la gestió“. Dit d’una altra manera, Xàtiva Unida amb aquella proposta volia “que no es perderen més subvencions”. Tanmateix Xàtiva Unida informa que, dos any després de la seua aprovació, aquest Pla encara no s’ha elaborat i la pèrduda de subvencions continua.

Fons Next Generation en el sector de l’aigua

Per altra banda, des de la formació d’esquerres s’instarà al govern a que obriga d’una manera prioritària totes les vies d’informació, d’estudi i elaboració de projectes encaminats a accedir als fons europeus destinats a millorar la qualitat de l’aigua per a la salut i benestar dels veins i veïnes.

No hay comentarios

Dejar respuesta

20 − diecinueve =