Xàtiva Unida aposta per remunerar les pràctiques que realitze l’alumnat a l’Ajuntament

  • La candidata de Xàtiva Unida Amor Amorós va anunciar el passat dissabte que si Xàtiva Unida governa la propera legislatura les pràctiques formatives que realitze l’alumnat en l’Ajuntament de Xàtiva seran remunerades. Així mateix va anunciar l’equiparació salarial entre les persones joves que treballen a l’ajuntament a través d’una subvenció i la resta de personal.
  • En l’encontre celebrat el passat dissabte amb la joventut es va explicar també la proposta de Xàtiva Unida de crear una xarxa d’aules d’estudi que aprofite els espais municipals existents i que incloga tant aules per a estudiar en silenci com espais per a la realització de treballs grupals.

Amor Amorós, candidata de Xàtiva Unida, va explicar dissabte passat en un encontre celebrat amb joves que Xàtiva Unida oferirà pràctiques remunerades per a l’alumnat que les vullga realitzar a l’ajuntament de Xàtiva. Aquesta proposta amplia la decisió del govern de l’estat de que totes les pràctiques formatives cotitzen a la seguretat social. Segons el regidor Hèctor Cuenca “Quan fem pràctiques en una institució fem funcions que corresponen a personal empleat públic, cobrint una necessitat de l’administració, i per tant aquest treball hauria d’estar remunerat”.

Des de Xàtiva Unida expliquen que actualment és possible retribuir les pràctiques de la FP Dual i les pràctiques curriculars i extracurriculars en algunes universitats valencianes, tot i que l’actual equip de govern decideix no fer-ho. Cuenca afegeix que “Xàtiva Unida demanarem a la Generalitat i a les universitats públiques que permeten remunerar les pràctiques FCT dels cicles formatius i les pràctiques curriculars dels graus i màsters. No es comprensible que algunes universitats no deixen retribuir les pràctiques curriculars dels seus estudiants”. De la mateixa manera, Xàtiva Unida explica que equipararà el salari del personal de l’ajuntament vinculat a subvencions amb el de la resta de personal. Segons Cuenca “La reducció de salari que l’ajuntament aplica al personal no estructural afecta especialment a les persones joves que s’acaben d’incorporar a l’ajuntament i a les persones del programa EMPUJU”.

En aquest mateix encontre es van explicar propostes com la creació d’una xarxa d’aules d’estudi en espais municipals ja existents, que incloguen sales per a l’estudi en silenci i espais per a fer treballs en grup, dotades amb una bona connexió a internet d’accés lliure i altres relacionades amb ocupació i habitatge o amb la necessària renovació de la Casa de la Joventut.

Encontre “Amor per la Infància”

El proper dels encontres organitzats per Xàtiva Unida tractarà sobre les propostes del programa de Xàtiva Unida destinades a millorar les condicions de les persones més menudes de la ciutat i de les seues famílies.

No hay comentarios

Dejar respuesta