Xàtiva traspassa el conservatori Lluís del Milà a la xarxa de la Generalitat

El plenari aprova per unanimitat el conveni amb la Conselleria d’Educació que suposarà una baixada de taxes i un estalvi de més d’un milió d’euros a l’any

Xàtiva, 27 de juliol de 2023.- El plenari de l’Ajuntament de Xàtiva celebrat ahir va aprovar per unanimitat la signatura del conveni en virtut del qual el Conservatori Lluís del Milà passarà a integrar-se en la xarxa pública de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’una vella aspiració municipal que ara es fa realitat, generant un estalvi de més d’1,34 milions d’euros a les arques del consistori.

L’acord suposa una oportunitat per a equiparar les taxes de matrícula i fer-les més assequibles per a l’alumnat i les famílies. L’oferta de llocs escolars per als estudis reglats de Música i Dansa serà única i homogènia amb la resta de conservatoris de la Comunitat Valenciana.

El conveni produeix el traspàs dels mitjans econòmics i materials del conservatori Lluís del Milà a la Conselleria d’Educació i la seua integració en la xarxa de centres docents públics no universitaris de la Generalitat. L’antic convent de Sant Agustí, seu del conservatori, se cedeix a la Generalitat via mutació demanial per al seu ús docent, reservant-se l’Ajuntament el dret a inspeccionar l’immoble per garantir que aquest és usat en els termes reflectits al conveni. El personal del conservatori també passarà a la plantilla de la Conselleria després d’un període transitori. L’Ajuntament ha sotmés a negociació col·lectiva la situació de les treballadores i treballadors.

L’alcalde Roger Cerdà va agrair la seua implicació en aquesta gestió a Manuel Gomicia, anterior director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Generalitat, i a Reme Sinisterra, regidora de Conservatori en l’anterior mandat, pel treball desenvolupat per tal de fer realitat el traspàs del Lluís del Milà a la xarxa autonòmica. Prèviament, la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Amor Amorós, havia recordat que aquest fet «era un anhel de tots els equips de govern i de totes les regidores de Conservatori», citant expressament a María José Pla (PP) i a Joanjo García Terol (Compromís) qui anteriorment havien ostentat la dita delegació.

Amorós va manifestar que «per a Xàtiva Unida, aquest traspàs beneficia a l’alumnat, perquè suposa un menor cost de la matrícula, així com als treballadors que voran millorar les seues condicions laborals». Per a la tinenta d’alcalde, «l’Ajuntament alliberarà recursos econòmics i administratius que podran destinar-se a altres coses».

En una línia similar, la tinenta d’alcalde i regidora de Recursos Humans, Xelo Angulo, va assenyalar la importància del moment. Per a Angulo, el conservatori «era una competència de la Generalitat, però la titularitat i la gestió eren municipals». Angulo també va afirmar que el cost anual del servei «podrà destinar-se a altres projectes amb la garantia de que el professorat va a romandre al conservatori amb l’acord de la mesa de negociació». A juí de Xelo Angulo, «és un bon acord, especialment per als alumnes i famílies».

En altre ordre de coses, el plenari va acordar el reconeixement dels dies 1 d’agost, festivitat de Sant Feliu, i 5 d’agost, festivitat de Nostra Senyora de les Neus, com a festius locals no recuperables per a l’exercici 2024.

No hay comentarios

Dejar respuesta