Xàtiva tindrà una “Nit del foc” amb motiu del 9 d’octubre

La programació d’enguany a Xàtiva amb motiu del 9 d’octubre comptarà amb el tret de tres castells de focs artificials, dos d’ells en la «Nit del Foc» organitzada per l’Ajuntament per al dia 8 d’octubre, i un tercer el mateix dia 9 d’octubre patrocinat per la Diputació de València amb motiu de la campanya de festivals pirotècnics «Torna la Llum». Quant als dos castells del divendres, el primer d’ells es dispararà des del pati del col·legi Teresa Coloma a les dotze de la nit, mentre que el segon, que s’iniciarà una vegada finalitze el primer, es llançarà des del pavelló Francisco Ballester.

El castell del dia 9 d’octubre tindrà lloc a les 22 hores i es dispararà també des del pàrquing del pavelló esportiu. A més, el divendres a les 20 hores es realitzarà el concert etnològic «Eduard Navarro Ensemble Duna» en el convent de Sant Domènec emmarcat en el Festival de Música Folk i del món 2021 (entrades limitades i disponibles a casa de Cultura), mentre que el dia 9 a les 12 hores es recuperarà el tradicional acte de commemoració institucional del 9 d’octubre a la porta de la Aljama de Sant Josep, amb l’ofrena d’una corona de llorer i l’acte de lliurament dels premis 9 d’octubre.

En aquest acte participaran el grup de Danses Socarrel, la Muixeranga de Xàtiva i la Colla de tabalets i dolçaines la Socarrà.. Per a tancar la programació, els dies 9, 10 i 12 d’octubre tindran lloc visites teatralitzades al castell a càrrec de Teatre de la Lluna. L’horari serà a les 11 del matí i a les 17 de la vesprada els dies 9 i 10 d’octubre i a les 11 del matí el dia 12 d’octubre.

No hay comentarios

Dejar respuesta