Xàtiva es suma a la “emergència feminista» d’aquest divendres 20 de setembre

La concentració tindrà lloc a las 20 de la vesprada a les portes de l’Ajuntament

Demà divendres tindrà lloc a les portes de l’Ajuntament de Xàtiva, a partir de les 20 de la vesprada, una concentració nocturna que ha estat nomenada com «SOS Emergència feminista». Una cita a la que s’han sumat més de 200 municipis a nivell estatals, entre els que es troba Xàtiva.

Com que el Consell de les Dones per la igualtat es troba en procés de constitució en aquesta legislatura, l’organització local de la concentració ha corregut a càrrec d’associacions, partits polítics, sindicats, ONG i altres consells de la ciutat que formen part d’aquest òrgan des de l’any 2004, i que han decidit sumar forces.

Aquest espai d’emergència feminista tindrà lloc als carrers de Xàtiva, amb l’encesa de la llum violeta, perquè segons defenen des de l’organització «aquest estiu ha sigut protagonitzat pel terrorisme masclista i no podem esperar més crims, violència, abusadors ni dones assassinades, maltractades, venudes o llogades». En el que portem de 2019, des de gener fins a mitjans de setembre, han estat assassinades 42 dones a mans de les seues parelles o ex parelles, que han deixat pel moment 32 xiquets i xiquetes orfes. Es tracta del pitjor registre des de fa un lustre.

Per a la regidora de Dona i Igualtat de Xàtiva, Lena Baraza, «davant el fatídic estiu viscut en el qual hi ha hagut un assassinat d’una dona cada dos dies i un augment de les agressions masclistes, nosaltres les dones, i la societat, no podem quedar-nos parats. Per això s’ha organitzat aquesta concentració per exigir la pau, la tolerància i el respecte. Com no podria ser d’altra manera, des de Xàtiva hem cregut convenient recolzar aquesta reivindicació, perquè la defensa de la pau és tasca de totes i tots».

No hay comentarios

Dejar respuesta