Xàtiva sol·licitarà a la diputació 1 milió d’euros per al Pla d’Inversions 2020-2021

El 70% de la inversió anirà a diferents projectes que compleixen amb els objectius de desenvolupament sostenible

L’Ajuntament de Xàtiva ha acordat la sol·licitud d’ajudes referents al Pla d’Inversions de la Diputació de València per al bienni 2020-2021, que ascendeix a un total de 1.082.227,86 euros per a les inversions de diferents projectes municipals.

Dos de les inversions es contemplen amb càrrec a la línia de finançament general, com són el Pla de Camins i vials de Xàtiva 2020-2021 (264.363 euros) i a la sonorització del Gran Teatre de Xàtiva (42.320 euros), si bé també s’han inclòs 27.000 euros per al Pla urbà d’Actuació Municipal i alguns projectes que compleixen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En aquest sentit, es demanda finançament per al projecte d’un parc infantil a la Glorieta José Espejo (en el qual s’invertiran 203.610, 89 euros), així com per a l’accessibilitat als locals de bandes de música (160.130 euros) i per a la primera fase del carril-bici de Xàtiva, que donarà accés a la futura via verda des del passeig del ferrocarril (141.279 euros).

Des de l’Ajuntament de Xàtiva també està previst dur a terme la urbanització de l’accés a Xàtiva per la carretera del Genovés, des del Camí de Sant Antoni fins a l’entorn de la font dels vint-i-cinc dolls (que suposarà un total de 134.112 euros), la reparació de la xarxa d’aigua potable nº1, al sector del Casc antic (62.600 euros), i la reposició de murs de la Casa de al Llum i adequació de l’entorn de la Cova Negra (47.411,12 euros).

«Hem fet una aposta decidida dins del Pla d’Inversions de la Diputació de València pel compliment dels objectius de desenvolupament sostenible que estan dins de l’agenda 2020-2030 acordada per l’ONU. De fet el 70% d’eixa subvenció l’anem a destinar a obres i inversions que compleixen amb ells», ha expressat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha recordat que «anem a fer un total de huit actuacions entre les que destaquen un carril bici, un nou parc infantils o la millora de l’accessibilitat dels edificis públics i dels nostres camins i vials».

L’Ajuntament de Xàtiva es compromet a aportar aquella part de l’import total de les inversions que no cobrisca l’ajuda concedida per part de la Diputació de València, i que no haja estat finançada d’una altra manera.

«Aquest Pla va a permetre’ns fer inversions importants en zones degradades del nostre municipi, per millorar la qualitat de vida, amb més serveis sostenibles», ha incidit Cerdà, per a qui aquest Pla d’Inversions suposa «una magnífica ajuda en un moment com aquest, en que és absolutament necessària la reactivació econòmica de la ciutat, i anem a treballar per a que aquestes inversions acaben executant-se per part d’empreses del nostre municipi».

No hay comentarios

Dejar respuesta