Xàtiva salda amb Repsol el deute de 333.000 euros pels terrenys de la gasolinera de la Font del Lleó

La Junta de Govern Local de dilluns ha autoritzat el pagament a Repsol dels 330.000 euros que va comprometre el govern anterior com a compensació pels terrenys de l’antiga gasolinera de la Font del Lleó, actualment Centre de Recepció de Visitants. Es tracta d’un deute pendent des de 2005 que va motivar, junt a altres obligacions de pagament pendents, l’operació de préstec d’un milió d’euros contractada per l’Ajuntament amb Caixa Ontinyent a l’inici de l’exercici.

Aquest préstec d’1 milió s’ha destinat exclusivament a assumir deutes de l’anterior corporació. A més dels terrenys de la benzinera, reconvertida en centre de recepció de visitants, els deutes a cobrir inclouen indemnitzacions per expropiacions des dels terrenys de la Ciutat de l’Esport, que s’han emportat ja més de 450.000 euros. La contractació d’aquest préstec es va produir després de quatre anys d’austeritat forçada pel Pla d’Ajust en vigor des de la concertació de 11,2 milions de deute amb el Pla Montoro.

Reig explica que «hem aprovat el pagament a l’empresa Repsol Infraestructuras. Es tracta del pagament dels terrenys que s’ocuparen en l’any 2005. Després de diferents reclamacions ha arribat el moment de fer efectiu 330.000 euros del deute principal i de 3.000 euros en interessos. Està dins del préstec que contractàrem a principi d’any i que ja està executat pràcticament al 80%. Aquest préstec l’hem dedicat íntegrament a pagar deutes de la legislatura anterior”.

Cal recordar que l’amortització de préstecs segueix portant-se una part important del pressupost, més de 2 milions d’euros, i els interessos derivats segueixen pesant en el pressupost municipal. En 2017 s’ha incrementat la partida per interessos derivats de sentències judicials en contra, que van provocar seriosos desajustos en l’exercici 2016.

No hay comentarios

Dejar respuesta