Xàtiva s’adhereix a la campanya #NoésNo per previndre agressions sexistes durant la Fira

La Regidoria de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, competència delegada en Francesca Chapí, ha posat en marxa una campanya de conscienciació contra les agressions sexistes durant la Fira d’Agost baix el lema #NoésNo. Amb aquesta iniciativa, la regidoria vol potenciar les relacions lliures, respectuoses, igualitàries i no sexistes. Es tracta d’eradicar la discriminació per qüestió de gènere, present en tots els àmbits.
La campanya posa de relleu la problemàtica que impedeix que les dones gaudisquen lliurement de la festa, ja que aquestes agressions poden incloure des de comentaris ofensius fins a formes no consentides de contacte físic. La idea, segons la regidoria, és garantir un espai de seguretat i confiança on, en el cas de produir-se una agressió sexista, «les persones afectades se senten amb prou suport i confiança per actuar per elles mateixes».
La corresponsabilitat de tots i totes és un dels elements centrals en la campanya. L’objectiu és aconseguir una  ciutat igualitària, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries. La mesura tracta de defensar el caràcter inclusiu i respectuós de les nostres festes amb una implicació col·lectiva, imprescindible per tal de poder assolir els objectius previstos.
La campanya #NoésNo té com a objectiu la sensibilització i la intervenció amb unes pautes d’actuació en aquestos espais festius on les condicions poden afavorir possibles interrelacions que donen peu a micromasclismes, assetjaments o agressions sexistes.

No hay comentarios

Dejar respuesta