Xàtiva repararà el Museu i adquirirà un bus urbà amb una subvenció dels fons FEDER

El director general d’Administració Local de la Generalitat Valenciana, Antoni Such, ha visitat hui Xàtiva per anunciar la concessió d’ajudes provinents dels Fons FEDER que beneficien a la nostra ciutat. Such, acompanyat per l’alcalde Roger Cerdà, ha comparegut en roda de premsa per comunicar que Xàtiva ha rebut un total de 271.000 euros per subvencionar tres actuacions amb càrrec al Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020. Concretament, les obres de reparació i millora de l’aïllament en els tancaments exteriors del Museu de l’Almodí, l’adquisició d’un bus urbà de baixes emissions i l’actuació urbanística de pacificació del trànsit rodat en el carrer Corretgeria. Les subvencions ascendeixen al 50% del pressupost de les actuacions, corrent per part de l’Ajuntament l’aportació del 50% restant.

roger-i-such-diaridigital.es-2L’alcalde ha agraït la implicació de la Presidència de la Generalitat Valenciana en “la coordinació de la gestió dels Fons FEDER duta a terme per la Direcció General d’Administració Local”. Segons Cerdà “per primera vegada tenim un govern que creu en els municipis i es preocupa pel que passa als ajuntaments”. El primer edil s’ha referit a la necessitat d’intervenció en el Museu de l’Almodí, ja que “el museu funciona des de fa més de trenta anys i calia realitzar una millora de la seua eficiència energètica. L’any passat el visitaren 15.478 persones i en el que duguem d’any ja l’han visitat 6.295 persones”.

roger-i-such-diaridigital.es-3Per la seua banda, Toni Such ha destacat “l’esforç municipalista del Consell per dotar de recursos als ajuntaments per a puguen dur a terme les seues accions”. Such ha recordat la dotació amb 40 milions d’euros del Fons de Cooperació Municipal, en què també participa la Diputació de València. En referència a les ajudes dels Fons FEDER, Such ha assenyalat que la línia de subvencions per a projectes de mobilitat als municipis abasta els 7,32 milions d’euros, mentre que les ajudes per a rehabilitació de patrimoni arriben als 40 milions d’euros, “estant lligades a l’activitat econòmica i l’explotació turística d’aquest patrimoni”, en paraules del director general.

Pel que fa a la intervenció en el Museu d’Arqueologia, la subvenció es xifra en 81.075,48 euros. El pressupost total de l’obra és de 196.202,65 euros, dels quals l’Ajuntament consigna 115.127,7 euros. Les obres consistiran en una reparació i millora de l’envoltant de l’edifici que suposen la millora de la seua eficiència energètica. D’una banda, es procedirà a la renovació completa de les fusteries exteriors, incorporant vidre doble que millore l’aïllament. D’altra banda, es procedirà a alçar tota la teulada dels dos edificis que conformen el museu, aplicant una capa d’aïllant tèrmic i impermeabilitzant el tauler abans de reposar el teulat. Finalment, es durà a terme un repintat de la façana del complexe i l’aplicació d’un antioxidant en els elements metàl·lics.

Com ja es va informar dies enrere, la subvenció per a l’adquisició en l’autobús de baixes emissions ascendeix a 140.000 euros (l’Ajuntament haurà d’aportar 198.800 euros més per a la compra del vehicle) respon a la problemàtica amb el transport públic de la ciutat, ja que a hores d’ara tan sols es disposa d’una única línia a nivell interurbà per tal d’efectuar els servicis, el que resulta insuficient tal i com es va posar de manifest a l’estudi del PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible) realitzat recentment.

D’altra banda, altres 50.000 euros de subvenció aniran destinats a la pacificació del tràfic al Carrer Corretgeria, una de les principals vies que pateixen l’intens tràfic de pas a la ciutat, i que a més suposa una important font d’emissions contaminants i de soroll especialment greu en un entorn de gran riquesa patrimonial. La inversió, que es completarà amb 71.000 euros d’inversió amb fons municipals, buscarà millorar la seguretat i la comoditat per fomentar els modes no motoritzats, particularment de la bicicleta.

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) és un instrument financer de la Comissió Europea que té com a finalitat l’ajuda per al desenvolupament econòmic de les regions deprimides de la Unió Europea. Aquestos fons són subvencions a fons perdut, i gestionats, en aquest cas, directament per la Generalitat Valenciana.

No hay comentarios

Dejar respuesta

seis − 1 =