Xàtiva repara el clavegueram del carrer Sant Joaquim

La xarxa de sanejament es trobava deteriorada provocant fuites i filtracions

L’Ajuntament de Xàtiva va iniciar ahir el treballs de reparació del clavegueram del carrer Sant Joaquim, a la part alta del nucli antic. Es tracta d’una obra amb una inversió d’aproximadament 15.000 euros que pretén reparar la xarxa de sanejament d’aquest carrer que es trobava deteriorada i provocava diverses fuites i filtracions. L’actuació ha obligat a tallar el carrer. Està previst que les obres es perllonguen fins al proper divendres.

Les obres completen una fase anterior on ja es va reparar un tram del clavegueram del carrer, substituint la canonada. Ara, l’actuació es basa en un altre sistema. En la primera part de l’actuació, es va dur a terme l’obra per mitjans mecànics. Com que el traçat de la canonada transcorria a poca profunditat, es va obrir una rasa al carrer per a substituir la conducció. Ara, tal com ha explicat el regidor de Manteniment del Medi Urbà, Ricardo Martínez, «estem treballant amb profunditats més elevades, de quatre a sis metres, pel qual hem optat per reparar sense extraure la canonada, injectant un material especial de revestiment que deixa completament refeta la canonada. Això ens permetrà una reducció de costos important i no tindre que alçar tot el carrer», segons Martínez.

El sistema de reparació consisteix en la impermeabilització de l’antiga canonada. Per a la rehabilitació d’unes velles conduccions de diàmetre 200 i 250, s’utilitza un sistema d’injecció de làmines de fibra de vidre impregnades amb resines epoxi. Prèviament a la adhesió de les làmines, es duu a terme la neteja i sanejament del suport antic. El regidor Martínez ha anunciat que una vegada finalitzen els treballs, es procedirà a renovar el paviment.

No ha estat aquesta l’única intervenció de millora de les instal·lacions del carrer Sant Joaquim. Ja en 2016, dins del Pla de Sostenibilitat d’Infraestructures, l’Ajuntament de Xàtiva va invertir 32.000 euros en la substitució integral de la xarxa d’aigua potable a aquest carrer. Va ser aquella una obra de certa complexitat donada la ubicació del mateix, en plena falda de la costa del castell. Els treballs consistiren en el canvi de l’antiga conducció d’aigua per una nova canonada de ferro colat. L’objectiu de l’actuació va ser acabar amb les continues rebentades que afectaven aquest carrer i que eren l’origen de nombroses fuites, filtracions i humitats.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis + 13 =