Xàtiva rep la visita d’una delegació d’artesanes bolivianes

La ciutat acull aquesta vesprada la conferència «Una aposta pel turisme vivencial amb mirada de dona»

Aquest matí, la tinenta d’alcalde, Amor Amorós, i la presidenta del Fons Valencià per a la Solidaritat, Xelo Angulo, han rebut a una delegació d’emprenedores artesanes provinents de la regió boliviana de la Chiquitania a l’Ajuntament de Xàtiva. La visita s’emmarca en el projecte «Ser dona al Sud» promogut per l’entitat de cooperació internacional, que pretén apropar a la ciutadania la situació de les dones d’aquestes regions, exposant també com han canviat les seues vides i les de les seues famílies amb un projecte de cooperació del fons.

Aquestes dones impartiran una conferència aquesta vesprada, a les 18 hores, a la seu de l’Associació de Mestresses de la Llar Tyrius de Xàtiva (C/ Santa Anna, 8). La xerrada durà per lema «Una aposta pel turisme vivencial amb mirada de dona». La delegació de Bolívia està formada per María Luz Faldín Sorioco, artesana i membre de la ruta turística «SaboreArte» del municipi bolivià de San José de Chiquitos; Roxana Mejía Rejala, artesana i part de la ruta «Chochís Mágico» de la localitat de Roboré i Geovanna Terceros Terceros, tècnica del Centre per a la Participació i el Desenvolupament Humà Sostenible (CEPAD), contrapart local amb la qual el fons executa el projecte de cooperació internacional.

El testimoni de la delegació de Bolívia recorrerà 18 municipis socis del Fons, de les 3 províncies de la Comunitat Valenciana, durant els mesos de febrer i març. En concret, les localitats són Alcàsser, L’Alcúdia, Alfafara, L’Alfàs del Pi, Benissa, Bocairent, Burjassot, Castelló de Rugat, Corbera, Elx, Gandia, L’Olleria, Paiporta, Pedreguer, Els Poblets, Teulada, Vila-real i Xàtiva. Durant les visites als diferents municipis, les dones bolivianes realitzaran encontres institucionals, tècnics i socials amb els objectius de compartir experiències, coneixements i realitats en matèria de polítiques d’igualtat i de desenvolupament socioeconòmic amb perspectiva turística i de gènere que fomente l’autonomia de les dones.

El Fons Valencià per la Solidaritat, amb el cofinançament de la Generalitat Valenciana i de la mà del CEPAD, ha impulsat i executat el projecte de cooperació internacional al desenvolupament «El turisme en Chiquitos (Bolívia): una aposta pel desenvolupament amb rostre de dona» amb l’objectiu de fomentar l’economia dels municipis de San Ignacio de Velasco (52.276 habitants), San José de Chiquitos (28.922 habitants) i Roboré (15.641 habitants) mitjançant el turisme inclusiu i sostenible.

Xàtiva recibe la visita de una delegación de artesanas bolivianas

La ciudad acoge esta tarde la conferencia «Una apuesta por el turismo vivencial con mirada de mujer»

Xàtiva, 1 de marzo de 2024.- Esta mañana, la teniente de alcalde, Amor Amorós, y la presidenta del Fons Valencià per a la Solidaritat, Xelo Angulo, han recibido a una delegación de emprendedoras artesanas provenientes de la región boliviana de la Chiquitania en el Ayuntamiento de Xàtiva. La visita se enmarca en el proyecto «Ser mujer en el Sur» promovido por la entidad de cooperación internacional, que pretende acercar a la ciudadanía la situación de las mujeres de estas regiones, exponiendo también cómo han cambiado sus vidas y las de sus familias con un proyecto de cooperación del fons.

Estas mujeres impartirán una conferencia esta tarde, a las 18 horas, en la sede de la Asociación de Amas de Casa Tyrius de Xàtiva (C/ Santa Ana, 8). La charla llevará por lema «Una apuesta por el turismo vivencial con mirada de mujer». La delegación de Bolivia está formada por María Luz Faldín Sorioco, artesana y miembro de la ruta turística «SaboreArte» del municipio boliviano de San José de Chiquitos; Roxana Mejía Rejala, artesana y parte de la ruta «Chochís Mágico» de la localidad de Roboré y Geovanna Terceros Terceros, técnica del Centro para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible (CEPAD), contraparte local con la que el Fons ejecuta el proyecto de cooperación internacional.

El testimonio de la delegación de Bolivia recorrerá 18 municipios socios del Fons, de las 3 provincias de la Comunitat Valenciana, durante los meses de febrero y marzo. En concreto, las localidades son Alcàsser, L’Alcúdia, Alfafara, L’Alfàs del Pi, Benissa, Bocairent, Burjassot, Castellón de Rugat, Corbera, Elche, Gandia, L’Olleria, Paiporta, Pedreguer, Els Poblets, Teulada, Vila-real y Xàtiva. Durante las visitas a los diferentes municipios, las mujeres bolivianas realizarán encuentros institucionales, técnicos y sociales con los objetivos de compartir experiencias, conocimientos y realidades en materia de políticas de igualdad y desarrollo socioeconómico con perspectiva turística y de género que fomente la autonomía de las mujeres.

El Fons Valencià per a la Solidaritat, con la cofinanciación de la Generalitat Valenciana y de la mano del CEPAD, ha impulsado y ejecutado el proyecto de cooperación internacional al desarrollo «El turismo en Chiquitos (Bolivia): una apuesta por el desarrollo con rostro de mujer» con el objetivo de fomentar la economía de los municipios de San Ignacio de Velasco (52.276 habitantes), San José de Chiquitos (28.922 habitantes) y Roboré (15.641 habitantes) a través del turismo inclusivo y sostenible.

1 Comentario

  1. Muy oportuna y agradecida ayuda de la cooperación internacional a las artesanas bolivianas, en la ocacion a las Chiquitanas con su arte muy relacionado a la naturaleza y su fauna y flora endémica …

Dejar respuesta