Xàtiva rep ajudes del Fons FEDER per a la renovació de l’enllumenat

Les ajudes ascendeixen a 144.983,33 euros d’una inversió total que s’aproxima als 300.000 euros

Xàtiva, 20 de setembre de 2023.- La sisena fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes va comptar amb una subvenció de 144.983,33 euros provinent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea. Es va tractar d’una actuació sobre cinc sectors de l’enllumenat públic de Xàtiva. Concretament, els sectors10, 11, 16, 17 i 51.

Els treballs, duts a terme en abril de 2022, consistiren en la substitució de lluminàries equipades amb làmpades de descàrrega de diferent tipus i potència o altres làmpades led poc eficients, per lluminàries de tecnologia led de major rendiment i eficiència, amb objectiu de reduir el consum d’energia elèctrica als sectors sobre els quals s’actuà en un 43,62%, que juntament amb les ja existents, es va reduir fins al 51,83%.

La renovació de les faroles es va dur a terme a l’Avinguda Ausiàs March, carrer Pintor Perales, carrer Escultor Esteve, avinguda República Argentina i avinguda Gregorio Molina. En total, al voltant de 40 carrers als que cal sumar-li la instal·lació d’al voltant de 300 lluminàries als polígons industrials C i la Vila. Es parla de l’anterior fase d’aquest pla, ja que actualment es troba en execució la setena fase de l’actuació.

No hay comentarios

Dejar respuesta